Hyppää pääsisältöön

11.4.2024

Kuva
Ihmisiä katselemassa seinälle ripustettuja tauluja taidemuseossa. Kuva Sanna Lahti
Kotien taidetta -näyttely esittelee teoksia keskisuomalaisista kodeista. Näyttelyyn järjestetään avoin haku. Kuka tahansa Keski-Suomessa asuva yksityishenkilö voi tarjota näyttelyyn yhden omistamansa teoksen. Näyttely järjestetään Jyväskylän taidemuseossa 31.1.–20.4.2025.

Haku on avoinna 15.4.–26.5.2024. Omistamansa teoksen voi ilmoittaa verkkolomakkeella osoitteessa: kotientaidetta.keskisuomentaide.fi/

Hakulomake on myös mahdollista täyttää paperisena keskisuomalaisissa kirjastoissa.
 

Näyttelyyn taideteoksia ja tarinoita
Mukaan mahtuu n. 60 taideteosta. Teoksen lisäksi pyydetään lyhyttä kirjoitusta, miksi juuri kyseinen teos on omistajalleen erityisen tärkeä. Tarinat teosten taustoilta tulevat myös esille näyttelyyn.  

Teoksen koolle tai tekniikalle ei ole asetettu ennakkorajoituksia. Ensisijaisesti toivotaan teoksen omistajan huolehtivan toimituksesta museoon, mutta tarvittaessa taidemuseo kuljettaa isokokoiset taideteokset.     

Lopulliset teosvalinnat tekee alueellinen yleisöraati syksyn 2024 aikana. Näyttelyyn valitaan monipuolinen kokonaisuus erilaisia teoksia ja tarinoita. Mukaan valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
 

Näyttelyhankkeen tausta
Näyttelyhanke sai alkunsa 36-vuotiaan keskisuomalaisen ehdotuksesta näyttelystä, jossa olisi teoksia tavallisten ihmisten kodeista. Ehdotus tuli Laura Suhosen Jyväskylän yliopistoon tekemään progradu-tutkielmaan, jossa tutkittiin keskisuomalaisten asenteita suomalaisia taidemuseoita ja Jyväskylän taidemuseota kohtaan. Kotien taidetta -projektin avulla pyritään lisäämään keskisuomalaisten osallisuutta, hyvinvointia sekä taiteen ja kulttuurin yhdenvertaista saavutettavuutta.


 

Näyttelyä koskevat tiedustelut:
Teija Lammi, intendentti (näyttelyt), 050 462 2695, [email protected]

Hakua koskevat tiedustelut 15.4.–15.5.2024:
Jyväskylän taidemuseo, Anne Suuronen, 040 445 2704, [email protected]