Hyppää pääsisältöön
Kuva
ihmisiä kaskeamassa metsää, taustalla savua. Etualalla tyttö nokisissa vaatteissa.
Kuva
ihmisiä kaskeamassa metsää, taustalla savua. Etualalla tyttö nokisissa vaatteissa.

Eero Järnefelt. Raatajat rahanalaiset 1893. Suomen kansallisgalleria, Ateneumin taidemuseo. Kuva Hannu Aaltonen.

Jyväskylän taidemuseo lainaa näyttelyitä ja opetuspaketteja maksutta kouluille, oppilaitoksille, opintopiireille, kuvataidekerhoille jne. Materiaali toimitetaan tilauksesta postin tai matkahuollon välityksellä, jolloin lainaaja maksaa pakkaus- ja lähetyskustannukset. Materiaalin voi myös itse käydä valitsemassa tai noutamassa Holvin neuvonnasta, Kauppakatu 23.

Katso materiaalin esittely tästä. Voit tehdä esittely sivuilla alustavan varauksen Lyyti-lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse. 

Lisätietoja

Paula Jurvelin
paula.jurvelin[at]jyvaskyla.fi
puh. 014 266 4391

Jyväskylän taidemuseo on yhdessä Keski-Suomen museon kanssa alueellinen vastuumuseo Keski-Suomessa. Taidemuseo tekee yhteistyötä Lasten ja nuorten kulttuurikeskuksen, Kulttuuriaitan kanssa. Myös Keski-Suomen elokuvakeskus ja Keski-Suomen Tanssin keskus ovat taidemuseon yhteistyökumppaneita alueellisessa työssä. 

Jyväskylän taidemuseo on rakentanut Kulttuuriaitan ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa maakunnallista mediataidekasvattajien verkostoa ja kartoittanut mediakasvatuksen tarpeita projektissaan Mediakasvatuksen työkalut käyttöön. Katso projektin Facebook-sivut.

Museolehtori tarjoaa koulutusta Visual Thinking Strategies -menetelmästä opettajille ja muille kiinnostuneille myös maakunnassa.

Museolehtorin palvelut ovat tarjolla myös keskisuomalaisille kouluille ja oppilaitoksille esimerkiksi omatoimisten tai ohjattujen museokäyntien valmistelua varten. Opintoryhmille museokäynnit ovat aina ilmaisia. Voit tilata ryhmällesi alustava opastusvarauksen tästä.

Voit kysyä ryhmällesi myös vertaisopastusta varsinkin jos ryhmäsi on pieni (2-10 henkilöä). Kulttuuriluotsit eivät ole oppaita, mutta lähtevät kaveriksi juttelemaan teoksista. Luotsin kanssa museokierros on ilmainen alle 10 hengen ryhmille. Lue lisää kultturiluotsitoiminnasta täältä.

Taidemuseo tuottaa lainattavaa materiaalia ja digitaalista oppimateriaalia, jota voidaan hyödyntää niin opetuksessa kuin vanhustyössäkin. Lainattavat näyttelyt ja materiaalisalkut on suunniteltu yhden henkilön liikuteltavaksi ja helposti kuljetettaviksi. Onpa tarjolla neljän vapaaehtoisen Leidin taideryhmä, joka ripustaa näyttelyn ja vetää työpajan ikäihmisille Jyväskylän lähialueilla.   

Verkkonäyttelyt sisältävät tehtäviä ja pedagogista materiaalia. Tarjolla on kultakauden mestareiden ja nykytaiteilijoiden versioita samoista aiheista Tunne maisema -näyttelyssä, ihmisten erilaisia tulkintoja taideteoksista Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyssä, näkövammaisille soveltuva verkkonäyttely Näkemyksiä, joka kertoo elämästä 1900-luvun alussa ensimmäisten keskisuomalaisten taiteilijoiden teosten kautta jne. Lisäksi esillä on lukuisia taiteilijahaastatteluita, mobiilioppaita ja julkaisuita.  Lisää verkkonäyttelyitä, oppimateriaaleja ja -julkaisuita löydät täältä.

Lisätietoja:

Museolehtori
Sirpa Turpeinen
puh. 014 266 4397 tai 050 542 0591
sirpa.turpeinen[at]jyvaskyla.fi


 

Kuva
Humakin opiskelijat Katariina Nikkilä ja Anita Savolainen toteuttivat 360-virtuaalikierroksen Jyväskylän taidemuseon näyttelyyn toukokuussa 2020

Voit piipahtaa Humakin kulttuurituottajaopiskelijoiden toteuttamassa 3D-virtuaalinäyttelyssä Miltä näyttää aika? Korona-pandemian sulkemassa museossa. Näyttely on koottu Jyväskylän kaupungin taidekokoelmista ja se oli esillä taidemuseossa 19.12.–17.5.2020.  Näyttelyyn tutustuivat myös Taidetestaajat, 8.-luokkalaiset ympäri Keski-Suomea. Lisätietoa näyttelystä.

Verkkomateriaaleista löytyvät myös Korona-ajan Avoimet pajat tallennettuina live-lähetyksinä.
    

Kuva
Avoin paja -live Jyväskylän taidemuseon Facebookissa kymmenenä perjantaina klo 14-15 syksyllä 2020

Lisää verkkonäyttelyitä, oppimateriaaleja ja -julkaisuita löydät täältä.