Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapset katsovat teosta, Haanperä Jari Projektor B
Pääsisältö

Jyväskylän koulujen 6.-luokkalaisten Kompassikäynnit Jyväskylän taidemuseoon syksyllä 2024

Toiminnalliset ja osallistavat opintokäynnit edistävät laaja-alaista osaamista, etenkin ajattelua ja oppimaan oppimista, kulttuurista osaamista, vuorovaikutusta ja ilmaisua sekä monilukutaitoa. Vierailun aikana harjoitellaan myös museossa käyttäytymistä ja tuotetaan taiteen avulla uusia keksintöjä parempaan tulevaisuuteen. 

Tänä syksynä ennen syyslomaa tulevat yksi luokka kerrallaan pyöräillen tai kävellen ja syysloman jälkeen pääsääntöisesti kaksi luokkaa kerrallaan bussilla. 

  • Tiistaista perjantaihin 24.9.–29.11. klo 9.00–11.00 ja klo 12–14
  • Maanantaisin 21.10. alkaen klo 12–14

Ilmoittaudu tästä

Näyttelyt

20.9.2024–19.1.2025
Anu Tuominen
Anu Tuominen tunnetaan suomalaisen käsitetaiteen uranuurtajana, jonka taiteen materiaaleina ovat taiteilijan keräämät arkiset käyttöesineet. Tuomisen taiteessa esineet, sanat ja värit muodostavat katsojan oivallushermoja kutkuttavia teoksia.

Galleria 20.9.2024–19.1.2025
Kehona
Kehona -näyttelyn lähtökohtana on taiteen kokeminen koko keholla, moniaistillisesti. Näyttelyn kaikkia teoksia voi koskea, tunnustella, haistella tai vaikka silitellä. Näyttelyn on tuottanut Lastenkulttuurikeskus Kruunupää. Näyttelyn taiteilijat ovat Kirsi Jaakkola, Toni Lehtola, Sanna Pajunen ja Veijo Setälä.

Taidetila Ilmiössä tutustutaan näyttelyiden teemoihin toiminnallisesti leikin avulla lapsille soveltuvassa Vinksahtanut arki – kokonaisuudessa. Sen ovat suunnitelleet Jyväskylän yliopiston taide- ja museoalan opiskelijat opintoprojektinaan.
 

Ennakkotehtävä

Katsokaa video siitä, kuinka museossa kannattaa käyttäytyä. Video ja lisäohjeita kuvaamisesta, ym. löytyy täältä.

Lisätietoja 

Museolehtori Sirpa Turpeinen
sirpa.turpeinen[at]jyvaskyla.fi
p. 050 542 0591

Asiasanat:  
taidemuseo
koulu