Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kuvassa perhe leikkii värivaloilla. Kuva Jyväskylän taidemuseo
Pääsisältö

Näyttelyt ja tapahtumat

Maapallo pelissä 15.8.2023–1.10. ja 27.10.–28.4.2024

Lasten ja nuorten näyttelyssä kohtaavat taide, tiede ja teknologia STEAM-oppimisen hengessä. 
Näyttelyssä on 28 eteläafrikkalaisten lasten ja nuorten teosta, jotka ovat syntyneet taidetta ja matematiikkaa yhdistävän kilpailun tuloksena.  Teoksissa yhdistyvät nuorten oma elämä, tunteet, kokemukset ja matematiikka. Vaikka töissä on pohdittu matematiikan suhdetta maailmaan, luontoon, kulttuuriin ja koko universumiin, teoksissa näkyy myös nuorten suhde kestävyyteen ja vastuullisuuteen. Näyttelyn teokset edustavat globaalia ajattelua ja toimivat inspiraationa suomalaisten lasten ja nuorten teoksille, joita syntyy näyttelykierroksilla toteutetuissa työpajoissa. 

Näyttelyn ja työpajojen painopiste on kannustaa lapsia ja nuoria tutkimaan kestävää kehitystä luovasti. Millainen on parempi tulevaisuus ja kuinka sen toteutamme? Miten tekoälytaide voi tukea yhteistyötä. Miten tuomme taiteen ja tieteen avulla toivoa tulevaisuuteen?

 

 

 

Vinkkis-hahmo toivottaa koko perheelle tervetuloa! 

Kuva
Leijonan näköinen satuhahmo

Lisätietoa lasten tapahtumista ja työpajoista taidemuseon tapahtumasivuilta ja Lasten Lysti -ohjelmasta. 

Taidetila Ilmiö

Kuva
Perhe leikki värivaloilla

Taidetila Ilmiö on syntynyt yhteisöllisenä teoksena sen käyttäjien kanssa. Visuaalisen suunnittelun ja toteutuksen ovat tehneet taiteilijat Jukka Silokunnas ja Jonna Suurhasko. Ilmiö on taidemuseon pedagoginen tila, jossa järjestetään pieniä pedagogisia tai päänäyttelyn teemoihin tai yleisötyöhön liittyviä näyttelyitä. 

Tilassa järjestetään pienimuotoisia työpajoja, tapahtumia, luentoja, elokuva- ja musiikkiesityksiä. Toiminnallisessa tilassa on pimeä tila valo- ja videotaidetta varten.

Asiasanat:  
Jyväskylän taidemuseo