Hyppää pääsisältöön

Museot

Arkkitehtuuria ja muotoilua, keskisuomalaista kulttuurihistoriaa, kiehtovia taidenäyttelyitä ja käsityön eri ilmiöitä — tervetuloa Jyväskylän museoihin ja gallerioihin!

Aalto2-museokeskus on arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön ainutlaatuinen kohtaamispaikka Jyväskylässä. Se yhdistää kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon. Alvar Aalto -museo on vastuussa Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnöstä – Keski-Suomen museo puolestaan vaalii Keski-Suomen kulttuuriperintöä. Yhdessä museot kurkottavat yhä pidemmälle ja lähemmäs elämän ympäristöjen tutkimusmatkailuun, joka on molemmille luontaista.

Taidemuseossa kävijälle avautuvat nykytaiteen kiehtovat ilmiöt, keskisuomalainen kuvataide, suomalainen ja kansainvälinen taidegrafiikka sekä piirustus. Myös kuvataiteen saavutettavuus ja yleisön osallisuus ovat museon toiminnan keskiössä.

Suomen käsityön museo on valtakunnallinen vastuumuseo, joka kertoo suomalaisen käsityön tarinaa osana historian kudetta. Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevan huomaamattoman julkisivun taakse kätkeytyy elämyksiä kaikille aisteille ja kaikille ikäluokille.

Unohtaa ei sovi myöskään yliopiston tiedemuseon, Keski-Suomen luontomuseon ja Suomen ilmavoimamuseon kiinnostavaa tarjontaa.

Tutustu näyttelyihin ja tapahtumiin ja löydä omasi!