Hyppää pääsisältöön

Museot

Arkkitehtuuria ja muotoilua, keskisuomalaista kulttuurihistoriaa, kiehtovia taidenäyttelyitä ja käsityön eri ilmiöitä — tervetuloa Jyväskylän museoihin ja gallerioihin!

Aalto2 on Keski-Suomen museon ja Alvar Aalto -museon uusi yhteinen olomuoto Jyväskylässä. Alvar Aalto -museo on vastuussa Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnöstä, Keski-Suomen museo, tuttavallisemmin KeMu, puolestaan vaalii Keski-Suomen kulttuuriperintöä. Yhdessä museot kurkottavat yhä pidemmälle ja lähemmäs elämän ympäristö(je)n tutkimusmatkailuun, joka on molemmille luontaista.

Taidemuseossa kävijälle avautuvat nykytaiteen kiehtovat ilmiöt, keskisuomalainen kuvataide, suomalainen ja kansainvälinen taidegrafiikka sekä piirustus. Myös kuvataiteen saavutettavuus ja yleisön osallisuus ovat museon toiminnan keskiössä.

Suomen käsityön museo on valtakunnallinen vastuumuseo, joka kertoo suomalaisen käsityön tarinaa osana historian kudetta. Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevan huomaamattoman julkisivun taakse kätkeytyy elämyksiä kaikille aisteille ja kaikille ikäluokille.

Unohtaa ei sovi myöskään yliopiston tiedemuseon, Keski-Suomen luontomuseon ja Suomen ilmavoimamuseon kiinnostavaa tarjontaa.

Tutustu näyttelyihin ja tapahtumiin ja löydä omasi!

 • Kuva
  Maalaus, jossa keltaisella pohjalla kaksi isoa dalmatialaista koiraa. Kuva Elina Ruohonen
  5.6.2023
  Überhund – taiteen kiehtovat koirat -näyttely Jyväskylän taidemuseossa nostaa koirat katseen kohteeksi ja pääosaan taiteen keinoin.  Näyttely on avoinna 26.5.–1.10.2023 tiistaista sunnuntaihin kello 11–18. Näyttelyn voit kiertää itsenäisestikin, mutta opastuksella matkaat ihmisen ja koiran historiaan kiinnostavalla tavalla. Opastuksia järjestetään kesä-heinäkuussa torstaisin kello 16.30 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14 alkaen. Suomenkielinen opastus sisältyy pääsylipun hintaan ja kestää noin 45 minuuttia. 
 • Kuva
  Vanhoja aittarakennuksia ja riukuaita pihapolun varrella. Kuva Ossi Latvala
  Pienmäen talomuseon aittoja Hankasalmella.
  6.6.2023
  Kesän koittaessa Keski-Suomen museon pikkumuseot avaavat ovensa kävijöille. Tänä kesänä menneiden aikojen tunnelmista ja tarinoista pääsee nauttimaan Heiskan taiteilijakodissa, Pienmäen talomuseossa Hankasalmella ja Niitynpään työläiskotimuseossa Vaajakoskella. Myös Käsityöläismuseon Kuparisepän talo ja Museokauppa Sparvin Toivolan vanhalla pihalla ovat koko kesän ajan avoinna yleisölle.
 • Kuva
  Perjantaiporinoissa poristaan taiteen äärellä
  24.4.2023
  Jyväskylän taidemuseossa kokeillaan avointa monikulttuurista kulttuurikahvilatoimintaa, josta kerätään palautetta ja kokemuksia. Kulttuurikahviloita on suunniteltu yhdessä eri kulttuureista tulevien vapaaehtoisten kanssa ja kahviloiden aiheet on saatu heiltä. Kulttuurikahvilatoiminta on avointa kaikille eri kulttuureista kiinnostuneille. Ensimmäiset kahvilat järjestetään perjantaina 5.5. ja 16.6. kello 14.30-16.30 ja niihin voi tulla vaikka koko perheen kanssa kahville ja maalaamaan!
 • Kuva
  LystiKylän mainos
  3.4.2023
  Jyväskylän museoihin kannattaa tutustua koko perheen voimin tulevana kesänä!  Jyväskylän museot ovat mukana kesäisessä museosuunnistuksessa, joka käynnistyy lastenfestivaali LystiKylän yhteydessä. Tule ja tutustu esimerkiksi taiteen kiehtoviin koiriin, lasitaiteen ikoneihin, maailmanperintöön, luonnon monimuotoisuuteen, tieteeseen ja historiallisiin lentokoneisiin - museot tarjoavat jännittävää koettavaa niin perheen pienimmille kuin vähän suuremmillekin.