Hyppää pääsisältöön

Museot

Keskisuomalaista kulttuurihistoriaa, kiehtovia taidenäyttelyitä ja käsityön eri ilmiöitä – tervetuloa Jyväskylän museoihin ja gallerioihin!

Keski-Suomen museo, tuttavallisemmin KeMu, tarjoaa museokävijälle aikamatkan muinaisilta kivikauden asuinpaikoilta aina vuosituhannen vaihteen teknologiahuumaan asti. Lisäksi KeMussa esitellään monipuolisesti erilaisia arjen ilmiöitä, taidetta ja esimerkiksi nuorisokulttuuria aina kiinnostavalla, ajankohtaisella ja keskisuomalaisella otteella.

Taidemuseossa kävijälle avautuvat nykytaiteen kiehtovat ilmiöt, keskisuomalainen kuvataide, suomalainen ja kansainvälinen taidegrafiikka sekä piirustus. Myös kuvataiteen saavutettavuus ja yleisön osallisuus ovat museon toiminnan keskiössä.

Suomen käsityön museo on valtakunnallinen vastuumuseo, joka kertoo suomalaisen käsityön tarinaa osana historian kudetta. Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevan huomaamattoman julkisivun taakse kätkeytyy elämyksiä kaikille aisteille ja kaikille ikäluokille.

Unohtaa ei sovi myöskään yliopiston tiedemuseon, Keski-Suomen luontomuseon ja Suomen ilmavoimamuseon kiinnostavaa tarjontaa.

Tutustu näyttelyihin ja tapahtumiin ja löydä omasi!