Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapset fantasiapaja 2018
Pääsisältö

Jyväskylän taidemuseoon voi tulla myös hengailemaan ja viettämään aikaa kavereiden tai perheen kanssa. Alle 24-vuotiaille on vapaa pääsy joka päivä. Kaikenikäiset pääsevät sisään ilmaiseksi erityisinä ilmaispäivinä.

Taidemuseon kolmannessa kerroksessa sijaitsevaan taidetila Ilmiöön voi tulla oleilemaan, pelailemaan tai havainnoimaan hauskasti taiteen ja tieteen ilmiöitä opintoryhmänä, kavereiden kanssa tai koko perheen voimin. Leikkeihin on tarjolla muun muassa hyrriä, palapelejä ja RGB-valoseinä, johon heijastuvat varjot ovat iloisen värikkäitä. Pehmeät kalusteet ja säkkituolit sopivat rentoutumiseen ja taidekirjojen tutkimiseen. 

Museokaupassa on myytävänä hauskoja pikkuesineitä, eettisiä koruja, kortteja, värityskirjoja ja muuta kivaa itselle tai lahjaksi. Aulassa voit tavata kavereita, selata nettiä, nauttia omia eväitä tai ostaa herkkuja popup-kahviloista tapahtumien aikana. Jos hätä yllättää, taidemuseossa on kaupungin kauneimmat taidevessat.

Taidemuseossa myös tapahtuu paljon. Maksuton avoin paja kaikille kuvan tekemisestä kiinnostuneille on avoinna kevätkaudella 2024 perjantaisin 26.1., 16.2., 22.3., 19.4. ja 17.5. klo 14-17. Soiva vauvojen värikylpy on tarkoitettu vauvoille ja pikkulapsille ja heidän vanhemmilleen.  

Myös avajaiset ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tapahtumia. Lisäksi museossa järjestetään  ilmaistapahtumia lapsille ja nuorille.

Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät tapahtumasivuilta. 

Asiasanat:  
taidemuseo
lapsiystävällinen
työpaja