Hyppää pääsisältöön
Kuva
Museon asiakkaita tutustumassa Anni Puolakan videoteokseen. Kuva Jyväskylän taidemuseo
Pääsisältö

Jyväskylän taidemuseo tarjoaa harjoittelu- ja työkokeilupaikkoja eri oppilaitosten opiskelijoille tai uuden ammatin etsijöille. Yleisötyöhön on työllistetty opiskelijoita yliopistosta, taidealojen oppilaitoksista, ammattikorkeakouluista ja toisen asteen oppilaitoksista (Gradia). Museo on tarjonnut harjoittelupaikan myös kansainvälisille opiskelijoille joko suomalaisen oppilaitoksen välityksellä tai suoraan lähettävän maan oppilaitoksesta. 

Yleisimpiä tehtäviä ovat Jyväskylän kaupungin 6.-luokkalaisten ja muiden opintoryhmien museokäyntien ohjaus, tapahtumien toteuttaminen, näyttelyiden purkaminen tai ripustaminen ja viestintään liittyvät tehtävät. Opiskelijat tekevät myös projektiluonteisia harjoittelutehtäviä yksin tai ryhmissä.  

Museologian opiskelijat pääsevät työskentelemään myös kokoelmanhallintaan, arkistoon tai kirjastoon liittyvissä tehtävissä. 

Työkokeilijoille räätälöidään oma tehtäväkokonaisuus kokeilijan tavoitteiden ja työkyvyn mukaan.

Voit hakea musoon myös siviilipalvelukseen, jolloin tehtävänkuva rakennetaan taitojesi ja osaamisesi mukaan.  

Lisätietoja harjoittelu- ja työkokeilupaikoista

Yleisötyö, projektit 
Sirpa Turpeinen
sirpa.turpeinen(at)jyvaskyla.fi
+385 50 542 0591

Museologian harjoittelu
Jaana Oikari
+385 05 311 8903
jaana.oikari(at)jyvaskyla.fi

Voit hakea harjoittelu- tai työkokeilupaikkaa tällä lomakkeella. 

Kuva
Videopelejä pelaamalla voi päästä virtuaalisille ja visuaalisille matkoille. Lähikuvassa peliohjain pelaajan kädessä. Kuva Jyväskylän taidemuseo

Ranskalaisen taidekoulun opiskelija Evan COL-EYRAUD toteutti Covid-19 viruksen sulkemassa museossa pelaajien visuaalisia kokemuksia selvittävän projektin, johon osallistui pelaajia ja ei-pelaajia paitsi Suomesta myös Italiasta, Ranskasta ja Brasiliasta. Selvityksen raportti tässä: 

Asiasanat:  
harjoittelu
Jyväskylän taidemuseo