Hyppää pääsisältöön

Kulttuuri

Jyväskylän kulttuurissa tapahtuu

Katso mitä kaikkea Jyväskylän kulttuurielämässä tapahtuu. Lisää tapahtumia Jyväskylän tapahtuma- ja harrastekalenterissa

Uutisia

  • Kuva
    Vanhoja aittarakennuksia ja riukuaita pihapolun varrella. Kuva Ossi Latvala
    6.6.2023
    Kesän koittaessa Keski-Suomen museon pikkumuseot avaavat ovensa kävijöille. Tänä kesänä menneiden aikojen tunnelmista ja tarinoista pääsee nauttimaan Heiskan taiteilijakodissa, Pienmäen talomuseossa Hankasalmella ja Niitynpään työläiskotimuseossa Vaajakoskella. Myös Käsityöläismuseon Kuparisepän talo ja Museokauppa Sparvin Toivolan vanhalla pihalla ovat koko kesän ajan avoinna yleisölle.

Mitä mieltä olet Jyväskylän kulttuuripalveluista?

Jyväskylä kysyy kaupunkilaisilta kulttuuripalveluista ja niiden käytöstä verkossa avatulla kyselyllä ja puhelinhaastatteluilla. Tietoa kerätään uuteen kulttuuribarometriin, jonka avulla analysoidaan ja raportoidaan kaupungin kulttuuripalvelujen tilaa ja kehitystä vuoteen 2025 kestävällä strategiakaudella. Käy vastaamassa verkkokyselyyn ja kerro mielipiteesi Jyväskylän kulttuuripalveluista!

Jyväskylän kulttuurisuunnitelma

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi 13.4.2022 Jyväskylän kaupungin kulttuurisuunnitelman vuosille 2022-2025. Jyväskylän kulttuurisuunnitelman kärkiteemat ovat lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima. Teemat ovat samat kuin kaupunkistrategiassa. Kulttuurisuunnitelmassa on kuvattu tarkemmin ne yhteiset toimenpiteet ja linjaukset, joilla kaupunkistrategian tavoitteisiin päästään. Suunnitelmaan kirjatut toimenpiteet konkretisoituvat strategiakauden aikana ja saavat vuosittaiset resurssinsa talousarvioprosessin myötä. Tutustu Kulttuurisuunnitelmaan.

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta tekee vuosittain päätöksen palkinnon saajasta kaupunkilaisilta saatujen ehdotusten ja oman arvionsa perusteella. Päätös palkinnon saajasta tehdään maaliskuussa.
Lue lisää: Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinto 

Aaltoja! -lehti

Tutustu Jyväskyläläistä kulttuurielämää esittelevään Aaltoja! -lehteen! Lehdestä löydät tietoa kaupunginteatterin esityksistä, Jyväskylä Sinfonian konserteista, museoiden näyttelyistä sekä muista kaupungin tapahtumista.