Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kulttuuriluotsit tutustuttavat yleisöä taideteosten pariin Jyväskylän taidemuseossa. Kuvassa muistiystävällinen museokierros. Kuva Jyväskylän taidemuseo
Pääsisältö

Jos olet kiinnostunut kulttuurisesta vapaaehtoistyöstä, voit osallistua Kulttuuriluotsitoimintaan tai museoiden vapaaehtoisryhmiin.

Jyväskylän taidemuseon vapaaehtoiset - Museogasellit

Voit osallistua myös Jyväskylän taidemuseon vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoiset ovat nimenneet itsensä Museogaselleiksi. Gasellit osallistuvat museotyöhön projektiluonteisesti kokoelmien, näyttelyiden, tutkimuksen, viestinnän ja näkyvyyden osa-alueilla. Osa Gaselleista myös loikkaa paikalle apukäsiksi tapahtumiin parin päivän varoitusajalla. 
Jyväskylän taidemuseon asiakasraatiin ilmoittautuminen.
 

Kulttuurisen vapaaehtoistoiminnan kehittäminen Keski-Suomessa

Taidemuseossa on meneillään Museoviraston rahoittama vapaaehtoistoiminnan kehittämishanke Keski-Suomessa. Hankkeessa innostetaan keskisuomalaisia osallistumaan oman kuntansa kulttuuriseen vapaaehtoistoimintaan, kehitellään uusia osallistumisen muotoja ja rohkaistaan keskisuomalaisia vapaaehtoisia ryhtymään kulttuurikavereiksi ikäihmisille yhteistyössä Hykari-hankkeen kanssa.  
Lisätietoa ja ilmoittautuminen Hykarin verkkovalmennuksiin tästä
 

Kulttuuriluotsit

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän museoiden kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, mm. opiskelijoita, vapaaehtoisia senioreita, erityisryhmien ja järjestöjen edustajia, kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, palvelutalojen ja asukasyhdistysten toimijoita sekä Vaparin ystävätoiminnassa mukana olevia ystäviä.
Kulttuuriluotsit eivät ole varsinaisesti oppaita, vaan he ovat vapaaehtoisia maallikoita, joita koskevat vapaaehtoistoiminnan periaatteet.

Jyväskylän taidemuseossa luotsit järjestävät luotsausten lisäksi Perjantaiporinoita ja muita tapahtumia sekä osallistuvat erilaisiin projekteihin ja museon toiminnan kehittämiseen.

Lisätietoa kulttuuriluotsitoiminnasta

Jyväskylän taidemuseon vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilö on 
museolehtori
sirpa.turpeinen[at]jyvaskyla.fi
p. 050 542 0591

Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen Keski-Suomessa -hanke 1.8.2022-30.6.2023 
koordinaattori
jaana.peltola[at]jyvaskyla.fi
p. 040 716 4055

Kulttuuriluotseja välittää
Kulttuuriluotsikoordinaattori
Hanne Laitinen
hannemari.laitinen[at]jyvaskyla.fi
p. 050 338 1114

Asiasanat:  
taidemuseo