Hyppää pääsisältöön
Kuva
Taideaula Hirvimäki
Pääsisältö

Jyväskylän taidemuseo sijaitsee Jyväskylän keskustassa pihakadulla Kauppakatu 23:ssa, ns. Säästöpankin talossa. Läheiset parkkipaikat ovat Kirkkopuiston laidalla Gummeruksenkadulla. Liikkumisesteisille on yksi pysäköintipaikka Kauppakadulla Säästöpankki Optian edessä. Museon sisäänkäynnin edessä voi pysähtyä, mutta ei pysäköidä.

Linja-autojen paikallisliikennekeskus sijaitsee Vapaudenkadulla n. 200 metrin etäisyydellä museosta. Lähin taksitolppa sijaitsee museon edessä Kauppakadulla.

Jyväskylän taidemuseo on liikkumisesteetön. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Liikkumisesteisten WC-tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Pyörätuoli on lainattavissa museokäynnin ajaksi. Lastenhoitohuone on alakerroksen naistenhuoneessa ja miestenhuoneessa. Lastenrattaat ovat lainattavissa museokäynnin ajaksi.

Opas -ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Taidemuseon oppaat ja salivalvojat on koulutettu avustamaan näkövammaisia kävijöitä. Vaatesäilytyksestä saa lainaksi apuvälineitä, kuten taskulampun ja suurennuslasin.

Kysy tarvittaessa neuvoja henkilökunnalta.

 

Opastukset erityisryhmille

Kaikki opastukset voidaan räätälöidä erityisryhmien tarpeisiin. Näkövammaisille on saatavilla kuvailevia näyttelykierroksia. Voit myös tilata kulttuuriluotsin kaveriksi näyttelykierrokselle. Näyttelykäynti luotsin kanssa on ilmainen alle 5 hengen porukalle. 

Tilaukset ja tiedustelut

Asiasanat:  
saavutettavuus
inva-parkki
inva-hissi