Hyppää pääsisältöön
Kuva
Emma Ainala Neverending Clout 2019
Pääsisältö

Toimimme taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön asiantuntijana, kehitämme ja edistämme toimialamme yhteistyötä sekä taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalista saatavuutta.

Toteutamme yhdessä Keski-Suomen ammatillisten museoiden kanssa alueellista taidekokoelmapoliittista ohjelmaa ja pidämme yllä rekisteriä kunnallisista taidekokoelmista. Siirrämme taidekokoelmatietoja valtakunnalliselle, kaikille avoimelle Finna.fi-sivustolle. Keski-Suomen alueen ammatillisissa museoissa on otettu käyttöön vuonna 2020 uusi kokoelmanhallintajärjestelmä.

Ohjaamme ja neuvomme taideteosten konservointiin ja käsittelyyn liittyvissä asioissa sekä konsultoimme alueen ammatillisten museoiden kokoelmanhoitoa. 

Toteutamme Keski-Suomen kuvataiteeseen ja eri ilmiöihin liittyvää tutkimusta itsenäisesti sekä yhteistyössä yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkijoiden kanssa. Tallennamme visuaaliseen kulttuuriin liittyviä ilmiöitä nykydokumentoinnin keinoin yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa.

Tuotamme alueen ammatillisten museoiden, taiteilijaseurojen, kuvataiteilijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa keskisuomalaisen kuvataiteen näyttelyitä. Edistämme taidenäyttelyiden sopimus- ja korvauskäytäntöjä sekä julkisen taiteen prosenttiperiaatetta.

Tuotamme verkkonäyttelyitä ja lainattavaa materiaalia keskisuomalaisesta, valtakunnallisesta ja kansainvälisestä kuvataiteesta. Tarjoamme alueen yleisöille luentoja, opastuksia, tapahtumia ja työpajoja museossa, maakunnassa ja digitaalisesti. Tarjoamme  museopedagogista menetelmäkoulutusta alueen opettajille ja ohjaajille. Olemme mukana kehittämässä vapaaehtois-ja vertaistoimintaa sekä hyvinvointipalveluita.

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamon Grafiikanpajalla järjestämme kursseja ja vuokraamme työtiloja alueen taidegraafikoille sekä harrastajille. Vuokraamme audiovisuaalisia laitteita alueen taiteilijoille sekä taide- ja kulttuurialan toimijoille Laitelainaamosta.

Lisätietoja

Grafiikanpaja
Naoji Ishiyama, työmestari, taidegraafikko, 040 778 2087, naoji.ishiyama(at)jyvaskyla.fi

Kokoelmat ja arkisto, julkinen taide
Jaana Oikari, amanuenssi, puh. 050 311 8903, jaana.oikari(at)jyvaskyla.fi​

Laitelainaamo
Jarkko Kaunismäki, museomestari, puh. 050 351 2060, jarkko.kaunismaki(at)jyvaskyla.fi

Museopedagogiikka
Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen(at)jyvaskyla.fi

Näyttelyt, kuvataidenäyttelyiden korvauskäytännöt
Teija Lammi, intendentti, puh. 050 462 2695, teija.lammi(at)jyvaskyla.fi ​

Taidekonservointi
Veera Lopez-Lehto, taidekonservaattori, puh. 014 569 9661, veera.lopez-lehto(at)jyvaskyla.fi​

Tutkimus
Seija Heinänen, suunnittelija, tutkija, puh. 050 054 2082, seija.heinanen(at)jyvaskyla.fi ​

Koordinointi
Leena Lokka, intendentti, puh. 050 542 0527, leena.lokka(at)jyvaskyla.fi​

 

Kuva
Emma Ainala Neverending Clout 2019

 

Emma Ainala, Never Ending Clout, öljy, 2019, Jyväskylän kaupungin taidekokoelmat

Asiasanat:  
Jyväskylän taidemuseo
Keski-Suomi