Opintoryhmät ja koulut

Jyväskylän taidemuseo aukeaa yleisölle 3.6.

Jyväskylän taidemuseo aukeaa yleisölle 3.6.
Hallituksen linjauksen mukaisesti Jyväskylän kaupungin museot eli myös taidemuseo on ollut suljettuna 17.3. alkaen koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ovet aukeavat yleisölle 3.6., lue uutinen tästä.

Lisätietoja museolehtorilta

sirpa.turpeinen[at]jyvaskyla.fi

p. 050 542 0591

Opintoryhmät voivat tutustua museoon ilmaiseksi ohjatusti tai omatoimisesti. Ohjattu ryhmäkäynti kannattaa sopia museolehtorin kanssa vähintään noin viikkoa ennen vierailua. Omatoimiset ryhmät kannattaa myös ilmoittaa museon neuvontaan ja varmistaa museon aukiolo ja se, ettei muita isoja ryhmiä ole näyttelyssä samaan aikaan.

Koululaisille ja muille opintoryhmille on saatavissa opastuksia ja ohjattuja opintokäyntejä maksutta. Syksyisin ja keväisin järjestetään myös koulujen kulttuurikompassi-opintokäyntejä Jyväskylän koulujen 6. luokkalaisille.

Aikuisopiskelijat voivat opiskella taidetta, näyttelyn tai tapahtuman tuottamista museon järjestämillä kursseilla, käytännön museoharjoittelussa tai osallistumalla museoiden vapaaehtoistoimintaan Kulttuuriluotsina.

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän museoiden kouluttamia vapaaehtoisia kulttuurin tarjontaan perehtyneitä kulttuurikavereita ja vertaisohjaajia, mm. opiskelijoita, vapaaehtoisia senioreita, erityisryhmien ja järjestöjen edustajia, kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, palvelutalojen ja asukasyhdistysten toimijoita sekä Vaparin ystävätoiminnassa mukana olevia ystäviä.

Lisätietoja museolehtorilta

sirpa.turpeinen[at]jyvaskyla.fi

p. 050 542 0591