Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pojat fantasiapajassa 2018
Pääsisältö

Holvi

Holviin on kynnyksetön sisäänkäynti Kauppakadulta. Tilat ovat neljässä tasossa. Näyttelyitä järjestetään alagalleriassa, keskikerroksessa ja yläkerrassa. Välissä on muutamia porrasaskelmia ja käytettävissä on inva-hissi.   

Vastaanoton yhteydestä löytyvät naulakot ja lukolliset kaapit sekä kaksi taidevessaa, joista toinen on inva-wc. Kolmas taidevessa löytyy ylimmästä kerroksesta taidetila Ilmiön läheisyydestä. Lipunmyynnin yhteydessä sijaitsee myös museokauppa. 

Taidemuseon viihtyisässä yleisöaulassa voi istuskella ilman ostopakkoa, lukea lehtiä, tutustua näyttelymateriaaliin, syödä eväät, tavata ystäviä tai tutustua uusiin ihmisiin perjantaiporinoilla. Alakerran tiloihin ei ole pääsymaksua.   

Taidemuseon kolmannessa kerroksessa on työpajatila ja sen yhteydessä keittiö, josta löytyy astianpesukone, jääkaappi, liesi, mikroaaltouuni, tarjoiluastioita, kahviastiasto, viinilasit, pöytäliinat. Työpajatilan yhteydessä on myös wc- ja suihkutila. Työpajassa voi järjestää opetuksen ja juhlien lisäksi erilaisia tapahtumia ja kokouksia. Tilassa on av-varustus. 

Holvin kolmannessa kerroksessa on myös monenlaiseen toimintaan taipuva taidetila Ilmiö. Tilassa on aktiivisen toiminnan alue, jossa on työpöytiä ja tuoleja, latauspisteitä mobiililaitteille, pelejä ja elokuvien katselumahdollisuus. Lapsille on matala pöytä ja istuinalustoita. Rentoutumiseen on pehmeitä kalusteita ja säkkituoleja. Taidetilassa on kaksi seinää pieniä näyttelykokonaisuuksia varten. Taidetilassa on myös pimeä tila, jossa esitellään valoteoksia ja pidetään työpajoja. Taidetilaan voi tulla oppimaan ja oleilemaan, pelailemaan ja tekemään havaintoja taiteen ja tieteen ilmiöistä kavereiden kanssa tai koko perheen voimin. Taidetila sopii myös esiintymiseen ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Koko talossa toimii wifi.

Tiloja voi käyttää maksutta museon ollessa avoinna. Tiloja vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin. Katso hinnasto tästä.

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo 

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo eli Galleria Ratamo on myös liikkumisesteetön. Ratamo sijaitsee osoitteessa Veturitallinkatu 6.

Lisätietoa Ratamosta.

Asiasanat:  
taidemuseo