Hyppää pääsisältöön
Kuva
Alho Petäjäniemi näyttely. taidemuseokokoelmat
Pääsisältö

Jyväskylän taidemuseon Finna-hakupalvelussa pääset tutustumaan Jyväskylän kaupungin taidekokoelmiin. Esittelemme sivuilla poimintoja yli 7000 teoksen taidekokoelmasta. Pääosa kokoelman teoksista on 1960-luvun jälkeistä nykytaidetta: keskisuomalaista kuvataidetta ja suomalaista sekä kansainvälistä taidegrafiikkaa. Taidekokoelma koostuu useasta erillisestä lahjoituskokoelmasta sekä kaupungin omista hankinnoista.

Tutustu: https://jyvaskylantaidemuseo.finna.fi/

Kenelle? 

Taidemuseon Finna on tarkoitettu kaikille taiteesta kiinnostuneille. Olitpa sitten taiteen opiskelija, suurkuluttaja tai muuten vain utelias, voit tutustua taidemuseon kokoelmiin näppärästi kotoasi käsin ja etsiä juuri sitä tietoa, mikä sinua kiinnostaa.

Kuinka etsin tietoa?

Alla olevan videon avulla opit, miten Finnasta kannattaa hakea aineistoa ja miten voit hyödyntää sen erilaisia hakurajaimia. Video esittelee erityisesti kuva-aineistojen hakua.

Näin haet aineistoa Finna.fi-hakupalvelussa

Hakuun liittyviä ohjeita löytyy myös sivulta: Haun pikaohje | Finna.fi.

Maisema - Ympäristö - Luonnos -verkkonäyttely 

Jyväskylän taidemuseo, Suomen käsityön museo sekä Keski-Suomen museo ovat julkaisseet yhteisen Maisema – Ympäristö – Luonnos –nimisen verkkonäyttelyn, jossa esitellään erilaisia maisemia taideteosten, luonnosten ja aihetta käsittelevän tutkimuksen pohjalta. Näyttelyyn pääsee tutustumaan osoitteessa jyvaskylantaidemuseo.finna.fi/maisema_ymparisto_luonnos.

Kukin museo on tuonut aiheeseen oman näkökulmansa. Jyväskylän taidemuseon ja Keski-Suomen museon osuudet esittelevät keskisuomalaiseen maisemaan ja kulttuuriympäristöön liittyviä sekä kokoelmaansa kuuluvia teoksia ja Suomen käsityön museo Helmi Vuorelma Oy:n kahden taiteilijan tekstiililuonnoksia. Verkkonäyttelyssä on esimerkkejä siitä, miten taiteilijat ovat ilmaisseet maisema-käsitettä nykytaiteessa ja miten maisemia tallennettiin perinteisempiin maisemamaalauksiin. Ilmiöitä taustoitetaan maisemamaalauksen historialla. Sivustolla esitellään yhteensä 146 teosta.

Verkkonäyttely on suunnattu kaikille tietoa tarvitseville sekä verkosta elämyksiä etsiville. Näyttelyä voi tutkailla vaivattomasti esimerkiksi kotoa käsin. Myöskin koulut saavat verkkonäyttelystä sisältöä opetukseensa.

Alasivu

Finna.fi pähkinänkuoressa

Finna.fi on hakupalvelu, joka kokoaa satojen kotimaisten toimijoiden aineistot saman katon alle. Monipuolisilla hakutoiminnoilla pääset helposti miljoonien aineistojen äärelle ilmaiseksi. Finna.fi:stä löydät monipuolisesti verkossa saatavilla olevaa aineistoa. Voit myös hakea tietoa kirjastojen ja arkistojen aineistoista, joita ei ole digitoitu tai joihin on rajoitettu pääsy.

Finna.fi-palvelua ylläpitää ja kehittää Kansalliskirjasto yhteistyössä arkistojen, kirjastojen, museoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Palvelun tavoitteena on tehdä tiedon löytämisestä ja käyttämisestä sekä uuden oppimisesta mahdollisimman helppoa ja turvallista.