Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsia fantasiapajassa 2018
Pääsisältö

Taidemuseossa järjestetään erilaisille ryhmille työpajoja ja ohjelmaa, joka soveltuu esim. TYHY-toiminnaksi työyhteisöille tai sisällöiksi opintoryhmille. Työpajoja voidaan myös räätälöidä sopivaksi erityisryhmille tai perhetoimintaan. Tee tästä linkistä Alustava varaus.

Perheen pienimpien syntymäpäivien viettoon on tilattavissa Harlekiinin kekkerit.

TYHY-ryhmille, etkoille, polttariporukoille, perhetoimintaan..

Grafiikan työpajat

Näissä ainutlaatuisissa grafiikan työpajoissa voit itse kokeilla kuinka grafiikan teokset syntyvät eri tekniikoilla.  Käytössä ovat kuivaneula-, pehmeäpohja-, puupiirros- tai linoleikkaustekniikat. Aiempaa osaamista ei tarvita. 

Taidegrafiikassa kuva piirretään tai kaiverretaan ensin peilikuvana laatalle, josta se värin lisäämisen jälkeen painetaan prässin puristuksessa tai hiertämällä paperille. Laatta on kohopainossa puuta tai linoleumia. Kuivaneulatyössä alumiini tai kuparilaatalle kuva piirretään terävällä piikillä. Pehmeäpohjassa kuvan tekemisessä voidaan käyttää myös kasvinosia, pitsiä tai muita helposti jäljen jättäviä materiaaleja. Taidegrafiikan ideana on myös, että samasta laatasta pystytään vedostamaan useita versioita.  

Ohjaajina toimivat taidegraafikot Maria Pihl (kohopaino ja pehmeäpohja) ja Kaisa Koljonen (kuivaneula).  

Työpajoja järjestetään tilauksesta päiväaikaan Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa, jossa voitte samalla tutustua esillä oleviin näyttelyihin Galleria Ratamossa. 

Työpajan kesto on 2 tuntia. Hinta 300 € sisältää ammattitaiteilijan ohjauksen, värit, materiaalit, yhden vedoksen ja kahvit/teet. Voit halutessasi täydentää tarjoilua. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Tee alustava varaus viimeistään viikkoa ennen haluamaasi ajankohtaa.   

Tee alustava varaus tästä   www.lyyti.in/Grafiikan_tilaustyopaja 

Intuitiivinen maalaus

Työpajassa viritellään luovuutta taiteen ja tehtävien avulla. Voit tulla sellaisena kuin olet, aikaisempaa kokemusta maalaamisesta ei tarvita. Ohjaajana on taidekasvattaja Anne Sarja-Kolu. 

Ryhmäkoko: 8-12 
Kesto: 2 h
Hinta 250 €, hintaan sisältyvät materiaalit, ohjaus ja ALV.

Aisti maisema - sensing the surroundings
Kaupunkiretriitti - Hetki hiljentymistä aistien herättämiseksi

Ryhmä kokoontuu Jyväskylän taidemuseossa, josta lähdetään liikkumaan kaupunkitilaan tanssitaiteilija Helena Ratisen ohjauksessa. Ryhmä liikkuu hiljaisuudessa, ilman puhetta ja kännykät suljettuna. Ohjaaja herättelee ryhmäläisiä kysymyksin rekisteröimään erilaisia aistihavaintoja.

Retriittejä järjestetään tilauksesta ja niihin voi yhdistää museokäynnin. Ne sopivat työyhteisöille, ystäväryhmille ja harrastuspiireille tai kaikille, jotka haluavat harjoitella läsnäolemista. Myös matkailijoille!

Ryhmäkoko:10-15 henkeä
Ryhmäkoko: 15-20 henkeä, hinta on 350 €
Kesto: 60 min. + näyttelykäynti

Järjestäjä: Keski-Suomen Tanssin Keskus
Lisätietoja ja tilaukset: helena.ratinen(at)gmail.com tai puh 050 539 01 03

Lisätietoja
Sirpa Turpeinen, museolehtori
puh. 050 542 0591
sirpa.turpeinen[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
taidemuseo