Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaupungintalon teos sijoitus
Pääsisältö

Vuonna 1899 valmistunut Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus aloitettiin 2010 ja rakennus otettiin käyttöön maaliskuun alussa 2013. Kaupungintalon teossijoituksen suunnittelu aloitettiin kesällä 2010 ja siitä ovat vastanneet arkkitehti Tuija Ilves ja amanuenssi Jaana Oikari. Teosten keskeisenä teemana on jyväskyläläinen ja keskisuomalainen maisema, toteutettuna eri aikoina ja eri tekniikoilla. Tällä hetkellä teosten lukumäärä on hieman yli 70. Nykytaide tuo tarvittavaa särmää ja kontrastia hempeiden tilojen seinille, mutta toisaalta se ei myöskään vie tehoa rakennuksen kauniilta ja romanttisilta yksityiskohdilta.

Kaikki tiloihin sijoitetut teokset on puhdistettu ja niille on tehty kuntokartoitus sekä tarvittavat kunnostukset taiderestauroija Kirsi Nousiaisen toimesta. Tarvittavat kehystykset sekä niiden korjaukset teki kehystäjä Tauri Kankaanpää.

Teokset on sijoitettu kaupungintalon eri kerroksiin ja tiloihin aihepiireittäin. Kaupungintalon alakerrassa on grafiikkaa, piirustuksia sekä niukkaeleistä nykytaidetta kuten Kain Tapperin ja Jaakko Valon veistoksia. Pääaulan molemminpuolin olevissa tiloissa on vanhempia maisemakuvia Jyväskylästä, Jyväsjärveltä, Palokasta ja Päijänteeltä. Juhlasalin seinille on sijoitettu kaupungin päättäjien muotokuvat, mutta salin oikean puoleinen käytävä on saanut miesten kuvien vastapainoksi naisylivallan. Käytävän molemminpuolin ovat Oskar Raja-ahon pronssiveistokset, jotka kuvaavat naisen eri ikäkausia.

Työhuoneiden teossijoitus toteutetaan myöhemmin.

Kaupungintaloon sijoitetut teokset

 

Asiasanat:  
taidemuseo
kokoelma
kaupungintalo