Hyppää pääsisältöön
Kuva
Alho Petäjäniemi näyttely. taidemuseokokoelmat
Pääsisältö

 

Jyväskylän taidemuseo ja Keski-Suomen museo toimivat yhdessä alueellisena vastuumuseona Keski-Suomen alueella, johon kuuluu 22 kuntaa. Taidemuseo kehittää ja edistää toimialansa yhteistyötä sekä taiteen ja visuaalisen kulttuurin tallentamista ja digitaalista saatavuutta. Museo toimii myös taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön asiantuntijana. Jyväskylän taidemuseo tallentaa, tutkii ja esittelee keskisuomalaista ja Keski-Suomeen liittyvää kuvataidetta sekä kansainvälistä ja suomalaista taidegrafiikkaa.

Kokoelmat

Museo kartuttaa teoskokoelmia, kuva- ja asiakirja-aineistoja, lehtileikkeitä ja kirjastoa. Tietoa kerätään myös taiteilijoita haastattelemalla. Museon arkistot, tietokannat, käsikirjasto ja kokoelmat ovat avoinna sopimuksen mukaan tutkijoille ja taiteesta kiinnostuneille. Jyväskylän kaupungin taidekokoelman teokset ilahduttavat jyväskyläläisiä virastoissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, kouluissa ja monissa muissa paikoissa.

Jaana Oikari, amanuenssi, puh. 050 311 8903, s-posti: jaana.oikari(at)jyvaskyla.fi

 

 

Tutkimus

Tutkimustyö on tieteellistä asiantuntijatyötä, tiedon tuottamista ja sisältötuotantoa. Se kohdistuu taideteosten, taiteilijoiden ja ilmiöiden tutkimiseen, kuvataiteen historiaan ja nykyisyyteen. Tutkimusta tehdään joko omana työnä tai yhteistyöhankkeina. Tutkimustieto välittyy yleisölle artikkeleina, kirjoina, verkkojulkaisuina, näyttelyinä, luentoina ja näyttelyopastuksina.

Etsitkö tietoa keskisuomalaisesta kuvataiteesta? Taidemuseon tutkimus-verkkosivuilla esitellään museon tutkimushankkeissa tuotettuja aineistoja. Sivustolta löytyy myös kirjallisuuslähteitä keskisuomalaisesta kuvataiteesta sekä koosteita keskisuomalaiseen taiteeseen liittyvistä yliopistojen ja korkeakoulujen opinnäytetöistä.

Jyväskylän taidemuseo antaa mielellään neuvoja kuvataiteen tutkimukseen liittyvissä asioissa.

 

 

 

Asiasanat:  
taidemuseo
tutkimus
kokoelma