Hyppää pääsisältöön
Kuva
Valon kaupunki taidemuseossa
Kuva
Valon kaupunki taidemuseossa

Valon kaupunki -tapahtuma taidemuseossa vuonna 2018. Kuva Hannu-Pekka Auraneva. 

Museon tapahtumakalenteri päivittyy ympäri vuoden. Tapahtumien ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Viime hetken muutoksista ilmoitetaan tällä verkkosivulla ja Facebookissa. Tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita. Muutokset mahdollisia.  

Näyttelyiden avajaiset, taiteilijatapaamiset opastukset ja luennot

Avajaiset

Avajaispäivän aikana yleisö voi vierailla näyttelyssä maksutta.  

Facebook Live - Keskustelua Värinäkyjä-näyttelyssä
pe 17.9. klo 12.00-12.30.

Kuvataiteilija Pertti Karjalainen ja tutkija Seija Heinänen keskustelevat Yrjö Saarisen taiteen äärellä Saarisen värienkäytöstä ja merkityksestä Keski-Suomessa.
Voit katsoa tallenteen tekstitettynä taidemuseon Youtube-kanavalta. 

 

Opastukset

Perjantaiporinat - kahvittelua ja vertaiskierros näyttelyssä kulttuuriluotsin seurassa 
perjantaisin 1.10., 15.10., 29.10., 12.11. ja 26.11. klo 14-16

pe 8.10. klo 13-14 näyttelyopastus Yrjö Saarisen näyttelyyn, FT Seija Heinänen
pe 26.11. klo 16.30 näyttelyopastus Yrjö Saarisen näyttelyyn, FT Seija Heinänen

 

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaaminen: Emmi Kallio, Jukka Korkeila, Teemu Mäki ja Ulla Virta 
la 20.11. klo 14.00

Osana Värinäkyjä -näyttelyä nähdään nykytaidetta Emmi Kalliolta, Teemu Mäeltä, Jukka Korkeilalta ja Ulla Virralta. Nykytaiteen teokset jatkavat näyttelyn väriteemaa tähän päivään ja avaavat uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia väriin ja näyttelyn teemoihin. 
Taiteilijatapaamisessa kuvataiteilija Anna Ruth haastattelee taiteilijoita erityisesti väristä ilmaisun välineenä.  


 

Museodraama

Maalarin virsi - museodraama Yrjö Saarisesta
Pe 1.10., la 9.10. ja su 21.11. klo 13–14
Vapaa pääsy.

Teline heilahtelee ja kangas pomppii välillä ilmassa. Yrjö Saarisen maalauksissa eletään voimalla - niin Tourujoen varressa Jyväskylässä kuin Hyvinkäälläkin. Tarina kuljettaa jazzaavalta 20-luvulta isäksi tulemisen ihmeeseen kypsällä iällä ja Paateneen kaamoksen maagiseen väriloistoon sotasyksynä 1941. 
Näyttelijä Teuvo Ahokas eläytyy taiteilija Yrjö Saarisen elämään käsikirjoittamassaan monologiesityksessä taidemuseon näyttelyssä Saarisen teosten keskellä. Esitys kestää 40 minuuttia, jonka jälkeen keskustellaan ja jaetaan muistoja Saarisesta. 

Esitystä järjestetään myös tilauksesta taidemuseossa Yrjö Saarisen Värinäkyjä-näyttelyn aikana 17.9.-9.1.2022. 
 

Työpajat  


Avoin paja perjantaisin
24.9.-26.11. klo 14-17
Tule mukaan Taikatilan avoimeen pajaan yksin, perheen tai kaverin kanssa maalaamaan ja piirtämään. Vertaisohjaaja paikalla innostamassa ja antamassa vinkkejä tekniikoihin. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy. 

Shindo - rentoutusta kuvataiteen äärellä
maanantaisin klo 17-18 

Osoite: Veturitallinkatu 6 (Matkakeskuksen vieressä)
Rentoudutaan taiteen äärellä shindoa tehden. Shindo on japanilainen rentoutusmenetelmä, joka sopii kaikille. Se on itsehoitoa yksin tai ryhmässä. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat havainnoimaan itseä ja kuulemaan omia tunteita ja ajatuksia. Menetelmän on todettu tukevan myös keskittymistä ja muita oppimisen taitoja. Työpajassa tehdään kuusi helppoa venytystä, jotka sopivat myös kotona tehtäviksi. Pukeudu lämpimästi kerroksittain joustaviin vaatteisiin ja sukkiin. Jumppamatot ja peitot talon puolesta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset ohjaaja Helena Ratiselle helena.ratinen(at)gmail.com tai tekstiviestillä 050 539 0103. Ilmoittaudu jokaiselle kerralle erikseen, käteismaksu 12 € / kerta maksetaan paikan päällä. Lukukauden kesto on 6.9.-29.11.2021, jossa yhteensä 10 tapaamista 6.9. alkaen maanantaisin kello 17-18. Muut ohjauskerrat 20.9., 27.9., 4.10., 18.10., 25.10., 1.11., 15.11., 22.11. ja 29.11. Galleria Ratamon tiloihin mahtuu mukavasti 8 henkilöä. 

Grafiikan työpajat ja vedostuspäivät Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa
Osoite: Veturitallinkatu 6 (Matkakeskuksen vieressä)
Tulossa taas keväällä 2022! 

Soivat vauvojen värikylvyt syksyllä 2021
kahtena lauantaina 30.10. ja 27.11. 

Perheen pienimmille suunnatussa moniaistisessa kuvataidekoulussa pienokaiset pääsevät ilmaisemaan itseään kuvallisesti luonnonväreillä. Tuokioihin liitetään musiikillisia elementtejä kuten lauluja, loruja sekä musiikin kuuntelua. Tapahtuma sopii koko perheelle, sisarukset voivat osallistua samaan pajaan. Työpajan kesto 45 min., max 6 lasta / paja, hinta 15 € / lapsi. Värikylvyn jälkeen voi piipahtaa näyttelyssä tai taidetila Ilmiössä tutkimassa valon, värin ja varjojen leikkiä. Ohjaajina Leena Pantsu ja Hannele Torniainen. Ilmoittautuminen tästä linkistä

 

Intuitiivinen maalaus 
Kahden tunnin intuitiivisessa maalaustyöpajassa viritellään ja vetreytetään luovuutta taiteen ja tehtävien avulla. Ohjaajana Anne Sarja-Kolu. Työpajaa järjestetään tilauksesta ja se soveltuu esim. virkistystoiminnaksi työyhteisölle tai omalle porukalle. Tilaustyöpajan hinta on 200 €, johon sisältyvät materiaalit, ohjaus ja ALV. Yhteydenotot sirpa.turpeinen(at)jyvaskyla.fi tai lomakkeella.

Lisää tilaustyöpajoja täältä

 

Tapahtumat 

Valon kaupunki 
to-la 23.-25.9. klo 11-22, vapaa pääsy! Poikkea taidemuseon näyttelyissä Valon kaupungissa ja illan hämyssä. 
Lue ohjelma täältä!  

Senioripäivä 8.10.
Jälleen ensi vuonna 2022. 


Joulunavausviikonloppuna on vapaa pääsy museoon koko viikonlopun ajan perjantaista sunnuntaihin 19.–21.11.
Linkki tapahtumatiedotteeseen


Jouluinen Taidebasaari 
11.-12.12. klo 11-18 
Jouluisesta Taidebasaarista voi tehdä mukavia taidelöytöjä itselle tai  pukinkonttiin, vapaa pääsy. 

 

Jyväskylän taidemuseo 
Kauppakatu 23
avoinna ti–su 11–18 
8 / 6 / 4 / 0 €, vapaa pääsy alle 24-vuotiaille ja perjantaisin kaikille.

Turvallista museokäyntiä!

Koronaviruksen vuoksi panostamme asiakkaiden sekä henkilökunnan turvallisuuteen. Kiinnitämme erityishuomiota museotilojen puhtaanapitoon. Asiakaspalvelutiski on suojattu pleksilevyllä ja henkilökunnalla on suojavisiirit. Wc-tiloissa on mahdollista pestä kädet, lisäksi tarjolla on käsidesiä. Tulethan museoon vain terveenä ja jäät kotiin, jos sinulla on koronavirukseen tai flunssaan liittyviä oireita. 

Pyrithän maksamaan sisäänpääsyn maksu- tai museokortilla.  Suosittelemme kasvomaskien käyttämistä museovierailun aikana. Mikäli maski on unohtunut kotiin, voit ostaa sen myös museokaupastamme.

Yleisö- ja tilausopastuksia sekä tapahtumia voidaan toteuttaa normaaliin tapaan. 

Turvallista museokäyntiä!