Hyppää pääsisältöön

Jyväskylän taidemuseo

 • Kuva
  Maalaus, jossa keltaisella pohjalla kaksi isoa dalmatialaista koiraa. Kuva Elina Ruohonen
  5.6.2023
  Überhund – taiteen kiehtovat koirat -näyttely Jyväskylän taidemuseossa nostaa koirat katseen kohteeksi ja pääosaan taiteen keinoin.  Näyttely on avoinna 26.5.–1.10.2023 tiistaista sunnuntaihin kello 11–18. Näyttelyn voit kiertää itsenäisestikin, mutta opastuksella matkaat ihmisen ja koiran historiaan kiinnostavalla tavalla. Opastuksia järjestetään kesä-heinäkuussa torstaisin kello 16.30 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14 alkaen. Suomenkielinen opastus sisältyy pääsylipun hintaan ja kestää noin 45 minuuttia. 
 • Kuva
  Perjantaiporinoissa poristaan taiteen äärellä
  24.4.2023
  Jyväskylän taidemuseossa kokeillaan avointa monikulttuurista kulttuurikahvilatoimintaa, josta kerätään palautetta ja kokemuksia. Kulttuurikahviloita on suunniteltu yhdessä eri kulttuureista tulevien vapaaehtoisten kanssa ja kahviloiden aiheet on saatu heiltä. Kulttuurikahvilatoiminta on avointa kaikille eri kulttuureista kiinnostuneille. Ensimmäiset kahvilat järjestetään perjantaina 5.5. ja 16.6. kello 14.30-16.30 ja niihin voi tulla vaikka koko perheen kanssa kahville ja maalaamaan!
 • Kuva
  Nuori maalaa graffitia seinään. Kuva Miia Lyyra
  10.2.2023
  Jyväskyläläiset ovat tuoreen selvityksen mukaan ahkeria kulttuurin harrastajia. Yleisimmin käytettyjä kulttuuripalveluita ovat kirjastot, keikat ja viihdekonsertit sekä elokuvat. Kirjastoa käyttää kuukausittain 42 % ja vuosittain 79 % vastaajista. Jyväskyläläiset ovat myös melko tyytyväisiä kaupungin kulttuuritarjontaan, joka saa vastaajilta keskiarvon 8,1.
 • Kuva
  Maalaus, jossa kirkkaan keltaisella pohjalla kaksi dalmatialaista koiraa. Kuva Elina Ruohonen
  19.12.2022
  Taidemuseon vuoden 2023 näyttelyissä tutkitaan valoa ja heijastuksia ja syvennytään koiran rooliin kuvataiteessa. Syksyn päänäyttelyssä nähdään kansainvälisesti tunnettu valokuvaaja Elina Brotherus.