Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

15.1.–28.2. Holvi, alagalleria

Näyttelyssä on esillä Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta lainattu suurikokoinen OHO-veistos vuodelta 2003 sekä muita pienempiä puuveistoksia taiteilijan työhuoneelta.

– Puuveistoksissaan Karjula operoi vähäeleisellä arkkityyppisellä kuvastolla, jota dominoi usein talo. Saattaapa jossain vilahdella myös omakuva. Karjulan puukolla, kirveellä ja moottorisahalla syntyvässä rosoisessa estetiikassa näkyy jälkiä puhdetöistä, nikkaroinnista ja ehkä vähän ITE-taiteestakin, joita kaikkia johdattaa kuitenkin ankara tietoisuus tekemisestä ja epäilemättä myös puusepän koulutus, minkä Karjula on nuorena hankkinut, kirjoittaa Otso Kantokorpi Puu veistäjän käsissä -näyttelyjulkaisussa. Espoon modernin taiteen museon Emman suomalaisen puuveistotaiteen ansiokas katselmus tekiveistäjiä tutuksi suurelle yleisölle kesällä 2008.

Pasi Eerik Karjula asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on syntynyt vuonna 1964 Jyväskylässä. Perhe muutti Virroille hänen ollessa alle yksivuotias. Hän valmistui Kuvataideakatemian kuvanveiston linjalta vuonna 1991. Tätä ennen hän opiskeli puusepäksi Petäjävedellä Keski-Suomessa.

Hän debytoi taiteilijana Nuorten näyttelyssä Helsingin Taidehallissa vuonna 1991, ja on tämän jälkeen osallistunut lukuisiin galleria- sekä museonäyttelyihin. Hänen teoksiaan on mm. Helsingin kaupungin taidemuseon, Jenny ja Antti Wihurin rahaston, Kiasman, Saastamoisen säätiön sekä Tampereen nykytaiteen museon kokoelmissa.

Hänen tuotantoonsa kuuluu veistosten lisäksi valokuvia, videoita ja lyhytelokuvia. Yksinpuurtamisen vastapainoksi hän osallistuu aktiivisesti usean taiteilijaryhmän toimintaan.

Joulukuussa taiteilijalle myönnettiin Tapperien Taideseuran kuvataiteen mitali

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto