Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

15.10. - 13.11. Holvin alagalleria

Mirja Erling (1958 – 2004) oli yksi tilataiteen edelläkävijöistä Suomessa. Hän kirjoitti taiteestaan näin:

"Varhaisimpaan tuotantooni kuuluu pelkästään installaatioita, käytettävissä olevaan tilaan, tilan ehdoilla suunniteltuja ja toteutettuja ainutkertaisia kokonaisuuksia. Valmistan teosteni elementit eri materiaaleista, käytän eri materiaalien rinnastuksia ja värejä. Materiaaleista puu tuntuu läheisimmältä. Tilat ja suhteet motivoivat minua – muodot voivat muuttua. Vuosien 1996–97 jälkeen olen suuntautunut työssäni ympäristöstään riippumattomampiin, itsenäisiin tilateoksiin ja veistoksiin."

Mirja Erling oli Jyväskylän Taiteilijaseuran jäsen ja Mänty-Honka-Petäjä -taiteilijaryhmän perustajajäsen. Vuodesta 1983 alkaen hän piti yksityisnäyttelyitä, mm. Nelimarkka-museossa Alajärvellä ja Aalto-museossa Jyväskylässä sekä osallistui lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin.

Muistonäyttely esittelee jo kadonneet ja puretut tilateokset valokuvina. Lisäksi esillä on varhaisempaa tuotantoa, pienoisveistoksia, maalauksia, grafiikkaa, sekä muutama myöhäisempi veistos. Näyttely antaa kattavan kuvan Mirja Erlingin tuotannosta.

 

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto