Hyppää pääsisältöön
Kuva
Moritz Muller - Starlight. Kuva Jyväskylän taidemuseo
Pääsisältö

Galleria 21.1.–20.2.2022

Sami Ala, Pertti Karjalainen, Piia Myllyselkä, Johanna Mäkitalo, Minja Revonkorpi, Riitta Uusitalo

Keltaisen nälkään avaa Gallerian kevään väri-teemaisten näyttelyiden sarjan. Sarja toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän Taiteilijaseuran kanssa.

Taiteilijat näyttelysarjaan on valittu Jyväskylän Taiteilijaseuran jäsenille suunnatun haun perusteella. Näyttelynsarjan kuraattorina toimii FL, taidehistorioitsija Marjo-Riitta Simpanen.

Keltaisen nälkään -näyttelyssä on esillä teoksia kuudelta taiteilijalta. Sami Alan teokset liikkuvat videotaiteen ja kokeellisen lyhytelokuvan välimaastossa. Hänen uusimman videoteoksensa innoittaja on legenda Longinuksen keihäästä, jonka omistajalla on uskottu olevan valta päättää ihmiskunnan kohtalosta. Ala on Keuruulla asuva ja työskentelevä video- ja käsitetaiteilija. Pertti Karjalainen tutkii rakenteellisissa, värivoimaisissa maalauksissaan värien vuorovaikutusta, esimerkiksi keltaisen suhdetta muihin väreihin. Karjalainen on jyväskyläläinen taidemaalari.

Piia Myllyselkä asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Hänen pesäpalloaiheisessa teossarjassaan keltainen on naispesäpallojoukkueen tunnusväri. Sarjan teoksiin taiteilija ikuistaa pelaajia ja pelitilanteiden hallintaa. Johanna Mäkitalon ohuin maalauskerroksin toteutetuissa öljyväriteoksissa väri ja valo ovat keskiössä. Ajelehtijat-sarjaansa taiteilija poimii aiheita luonnosta. Ideana on kuvata vedessä, ilmassa tai avaruudessa leijuvia, kelluvia tai ajelehtivia kohteita. Mäkitalo on Korpilahdella asuva ja työskentelevä taidemaalari.

Minja Revonkorven maalaukset ovat mieli- ja muistikuvia arjen havainnoista. Taiteilijalle kiireinen arki on arvokasta ja siksi hän haluaa kuvata sen keltaisena, virkeänä ja lämpimänä. 
Revonkorpi asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Taiteen moniosaajan Riitta Uusitalon teokset ovat täynnä väriä ja valoa. Taiteilijalle läheisiä aiheita ovat mm. kasvit ja luonto. 
Uusitalo on jyväskyläläinen taidemaalari, -graafikko ja sarjakuvataiteilija.
 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Kuva: Minja Revonkorpi, 7.03. am, 2021, akryyli pleksille

Näyttelysarjan tulevat näyttelyt:

Sininen hetki
23.2.–3.4.2022
Mari Antjärvi, Samuel Lehikoinen, Maria Pihl, Jukka Silokunnas, Maarit Siltamäki

Mustaa valkoisella 
6.4.–8.5.2022
Timo Hannunen, Kirsi Neuvonen, Maija Ojanen, Nina Huisman, Anne Lehtelä, Jaakko Valo

Asiasanat:  
Jyväskylän taidemuseo
kuvataide