Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

19.9.–30.11. Holvi

Näyttely koostuu kahdesta mustavalkoisesta sarjasta DARK ZONE / Hämärä Vyöhyke (2011) ja WE WALK ALONE / Kuljemme Yksin (2013).

"Sarjat on kuvattu Helsingissä. Kuvieni perusta on aina todellisuus. Silti ne eivät ole dokumentteja vaan omia tulkintojani. Pyrin välttämään tunnistettavuutta sekä miljöössä että ihmisissä. Minulle ehdotonta on, että kuvani ovat tästä elämästä ja niissä välittyy oma kädenjälkeni sekä outous, joka avautuu kerroksellisuutena sekä kertomuksina kullekin katsojalle eri tavalla. Kuvilla ei ole nimiä, jotka johdattelisivat katsojaa. Parhaimmillaan kuva jättää jäljen katsojaan ja jää elämään arvoituksena. Tapani kuvata johtaa siihen, että jokainen kuva on tavallaan kuvaajan omakuva. Kuvaajalla täytyy olla rohkeutta ja näkemystä uskaltaa tuoda se esiin. Kuvatessani luon tavallaan omaa maailmaani. Se on maailma, missä ihmiset kulkevat toistensa ohi näkemättä toisiaan. Maailma, joka lopulta pakahtuu yksinäisyyteen", kertoo Hannes Heikura.

Hannes Heikura (s. 1958 Karvia) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänet tunnetaan mittavasta kuvajournalistin urastaan. Hänen legendaarisia lehtikuviaan on julkaisu mm. Helsingin Sanomissa. Hän valmistelee parhaillaan trilogian kolmatta osaa. Värillinen END OF THE ROAD saa ensieistyksensä syksyllä 2015.


Näyttelyä taustoittaa videohaastattelu, jossa Hannes Heikuraa haastattelee taidehistorioitsija Asko Mäkelä. Uunituoreen haastattelun ovat toteuttaneet ja tuottaneet Pasi Rauhala ja Teemu Lindroos Tuotantoyhtiö Kunsdokista.

Näyttelyn avajaiset torstaina 18.9. klo 18– 20. Näyttelyn avaa taidehistorioitsija Asko Mäkelä.

Sähköinen kutsu


Teehetki Hannes Heikuran kanssa perjantaina 19.9. klo 16.30–17.30 vapaa pääsy

Huomioita hämärän hetkistä, muuramelainen kuvajournalisti Hanna-Kaisa Hämäläinen, TaM, kertoo huomioistaan Hannes Heikuran Zone-näyttelystä su 23.11. klo 14 vapaa pääsy
järjestetään yhteistyössä Photo Do -yhdistyksen kanssa
www.photodo.org

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto