Hyppää pääsisältöön
Kuva
Näyttely arkiston taustakuva 5
Pääsisältö

8.12.2007 - 10.2.2008 Holvi

Jari Haanperä on media-taiteilija ja ohjaaja.

Hän on yhtälailla kiinnostunut mekaanisista, analogisista ja digitaalisista tekniikoista. Hän hyödyntää 1900-luvun romanttis-mystisestä teknologiaa siinä missä tämän ajan uusia teknologisia ilmiöitä.

Töissään Haanperä haluaa demystifioida tekniikkaa: tekniikka ja välineet sinänsä eivät ole mystisiä, vaan päinvastoin arkipäiväisinkin asia tai esine voi tuottaa mystisiä, lumovoimaisia ilmiöitä ja tapahtumia.

Haanperä yhdistää esielokuvallisia ja muita low-tech keinoja sähkövaloon, akustis-elektronisiin ja digitaalisiin ääniin, moottoroituihin liikkeisiin, optiikkaan ja esineisiin.

Haanperän töitä on ollut esillä sekä näyttelyissä, että taide- ja elokuvafestivaaleilla Euroopan lisäksi Aasiassa, Etelä- Amerikassa ja Yhdysvalloissa.

Keinovalokytkentöjä näyttely on laaja katsaus Haanperän työskentelyyn. Kaikki teokset ovat uusia, erityisesti näyttelyä varten tehtyjä.

Esillä on teemaa pohtivia teoksia toteutettuna eri medioita hyväksi käyttäen: valo- ja ääni-installaatioita, videoita, video- installaatioita ja valokuvia.

Teosten lähtökohtia ovat kuva, valo, liike ja ääni. Myös tyhjyys, pimeys, tauko ja hiljaisuus ovat osa teoksia. Näillä elementeillä syntyvät tapahtumat jokainen katsoja tulkitsee omanlaisekseen tarinaksi, muokkaa omaksi kokemuksekseen.

Näyttelyn Oheisohjelma

to 18.9. klo 20.15 Jari Haanperän Hissivalo -ulkoteoksen julkistaminen Valo on Jyväskylässä -tapahtuman avajaisiltana, Kilpisenkatu 8 
Teos on esillä 23.11. saakka.

pe 3.10. klo 18–20 Keinovaloa! Happy Hour

pe 21.11. klo 16.30 teehetki Jari Haanperän kanssa

Asiasanat:  
taidemuseo
näyttely
arkisto