Hyppää pääsisältöön
Kuva
Hippoksen vasta valmistuneen pesäpallostadionin kenttä. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut
Pääsisältö

Heinäkuussa 2023 avautunut Hippoksen uusi pesäpallostadion on monessa suhteessa poikkeuksellisen hyvä esimerkki nykyaikaisesta liikuntapaikkarakentamisesta. Liikuntapaikkana se palvelee monipuolisesti lajin harjoitus- ja ottelutapahtumia, yleisön viihtyvyyteen on kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi medialle on nykyaikaiset työskentelytilat, kaapeloinnit ja yhteydet.

Stadion on Jyväskylän pesäpallon päänäyttämö, jota käyttävät kaupungin pesäpalloseurat aina juniorijoukkueista aikuisten edustusjoukkueisiin. Stadionin pääkäyttäjiä ovat Jyväskylän Kiri 2020 ry ja Kirittäret ry.

Pesäpallon kotipesä on myös tapahtuma-areena, joka tarjoaa muuntautumiskykyiset fasiliteetit useamman tuhannen ihmisen tapahtumille. Stadionin sisätiloissa on erillinen sisätilakatsomo, jossa voi pitää kokouksia ja pienempiä tilaisuuksia. Nykyaikainen toimitsija- ja mediatila löytyy katsomon yläosasta. Stadionin kolme kioskia takaavat kattavat kioskipalvelut tapahtumien aikana ja sukupuolineutraalit wc-tilat on suunniteltu sujuvaa tapahtumakäyttöä ajatellen.

Stadionilla on noin 1850 katettua katsomopaikkaa, joista hieman yli 1500 on istumapaikkoja. Katsomokapasiteettia on mahdollista nostaa yli 4000 henkilöön lisäkatsomoilla, joille on asemapiirroksissa varatut tilat. Pesäpallostadionin rakentamisessa on huomioitu esteettömyys muun muassa esteettömillä katsomopaikoilla sekä heikkokuuloisille tarkoitetuilla kuulosilmukkapaikoilla.

Osoite: Kuntoportti 2

Sijainti kaupungin karttapalvelussa

Haitari

Lisätietoa tapahtumapaikasta

Varaa paikka / Hae lupaa