Hyppää pääsisältöön

Lisätiedot

Palvelupiste Hannikainen, p. 014 266 5025, arkisin klo 8-15
palvelupistehannikainen[at]jkl.fi

Kuva
jyväskylän kesän esiintymislava

Tapahtuman luonteesta riippuen tapahtuma-alueelle sijoitetaan vaihteleva määrä erityyppisiä rakenteita ja rakennelmia mitkä on hyvä esittää esim. alueen käyttösuunnitelmassa tai kartassa. Suunnitelmat kannattaa tehdä hyvissä ajoin ja varmistaa, että rakennelmat ovat ajoissa paikan päällä ja testata niiden toimivuus. Laitteiden käytössä ja sijoittelussa on erityisesti kiinnitettävä huomio turvallisuuteen.

Rakenteiden sijoittaminen

Tapahtumia järjestettäessä (ulkotapahtumat) voidaan pystyttää yleisötelttoja ja muita vastaavia siirrettäviä rakennuksia tai rakennelmia mikäli ne ovat paikallaan ja käytössä enintään kaksi viikkoa. Rakenteet tulee olla pystytetty niin hyvin, että ne kestävät yllättävätkin sääilmiöt kuten ukkosmyrskyn. Rakenteita ei saa sijoittaa pelastusreiteille tai poistumisteille.

Suurissa tapahtumissa alueen käyttösuunnitelma käydään läpi ja hyväksytään viranomaispalaverissa mihin myös palo- ja poliisin viranomaiset osallistuvat.

Sisätiloissa järjestetyn tapahtuman tilapäisillä rakenteilla ei saa heikentää poistumisteiden käytettävyyttä tai opasteiden havaittavuutta. Kokoontumistilan hyväksyminen tapahtuu yleensä palo-, poliisi-, terveys- ja rakennusvalvontaviranomaisen kanssa yhteistyössä.

Viranomaiset suorittavat usein myös yhteistarkastuksen tapahtumapaikalla ennen tapahtuman alkua.

Huomioi seuraavat asiat

  • henkilöturvallisuus
  • opastetut poistumis- ja pelastusreitit selkeästi ja oikeilla paikoilla
  • telttojen kiinnitys oikein ja turvallisesti
  • tapahtuman jälkeen rakennusten ja rakennelmien poistaminen alueelta
  • tapahtuma-alueen siivous
  • dronejen lennättäminen ulos kokoontuneen väkijoukon yläpuolella ei ole sallittua
  • rakennelmien pystytyksestä vastaa usein niiden valmistaja ja tekijä, mutta vastuu niiden kestämisestä ja turvallisuudesta on tapahtumanjärjestäjällä