Ulkotilat

Ajankohtaista, huhtikuussa 2020

Korona-tilanteen vuoksi tapahtumia on jouduttu tai suunniteltu siirtää loppukesään ja syksyn puolelle. Kaupungin suosituimmille tapahtumapaikoille esim.Lutakonaukio, kävelykatu, Lounaispuisto, on tehty ja tulee useita ja päällekkäisiäkin varauksia, koska tällä hetkellä ei kenelläkään ole varmaa tietoa siitä miten pitkään poikkeustilanne jatkuu.

Puhelimitse tai sähköpostitse tehty tapahtumapaikkavaraus on alustava varaus

Pyydämme tapahtumajärjestäjiä ottamaan huomioon, että puhelimitse tai sähköpostitse tehdyt paikkavaraukset ovat alustavia varauksia. Alustavien paikkavarausten peruuntumisiin on hyvä varautua. Varauksissa pyritään priorisoimaan suurten tai muutoin merkittävien tapahtumien  mahdollistaminen. Tapahtumapaikka varataan laatimalla alueen käyttölupahakemus. Hakemukset käsitellään ja luvat myönnetään harkinnanvaraisesti ja tapauskohtaisesti. Sähköinen lupahakemus

Peruuta alueen käyttölupa, välty maksuilta

Mikäli tapahtuma joudutaan peruuttamaan Korona-viruksen vuoksi, tulee jo myönnetty alueen käyttölupa perua. Poikkeustilanteen vuoksi peruuntuneista ja maksullisista tapahtumien alueen käyttöluvista ei peritä maksua mikäli tapahtumajärjestäjä / yhteyshenkilö ilmoittaa tapahtuman peruuntumisesta (ilmoitus on tehtävä ennen ko.tapahtumaa).

  • Ilmoita peruuntumisesta palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi tai puhelin 014 266 5225 (arkisin klo 8 – 16)

Kaupungin alueet

Kaupunki vuokraa omistamiaan maa-alueita tilapäisesti tilaisuuksien ja tempausten järjestämistä varten. Vilkas kävelykeskusta luo ympäri vuoden mainiot puitteet erilaisiin ulko- ja markkinatapahtumiin.

Ulkotapahtumien suosituimpia järjestämispaikkoja ovat mm. Lutakon satama ja Lounaispuisto. Lapsille suunnattuja tapahtumia voi järjestää useissa kaupungin viehättävistä puistoista. Urheilutapahtumat onnistuvat mainiosti Hippoksella, Harjun stadionilla tai Laajavuoressa (liikunta- ja urheilupaikat).

Ulkotilojen sijainnit kartalla

Tapahtumapaikkakortit ja -kartat

Suosituimmista tapahtumapaikoista on laadittu tapahtumapaikkakortit, joista löytyvät tarkemmat aluekohtaiset ohjeet karttoineen.

Huhtasuon liikuntapuisto 
Tapahtumapaikkakartta kesällä (pdf),
Tapahtumapaikkartta talvella (pdf)

Kirkkopuisto ja paraatiaukio 
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Korpilahden satama
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Kävelykatu (tapahtumapaikkana)
Tapahtumapaikkakartta (kävelykadun käyttösuunnitelma 26.3.2019)

Kävelykadun promootiopaikat (linkki vie ko. esittelypaikkojen varaussivulle)

Lounaispuisto 
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Lutakonaukio
Tapahtumapaikkakartta (pdf)
Sähkökartta (pdf)

Mäki-Matin perhepuisto
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Sataman P-alue
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Sepänaukio
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Toivolan Vanha Piha 
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Tourujoenpuisto
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Tuomiojärven uimaranta
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Veturitallit
Tapahtumapaikkakartta (pdf)

Lisätiedot

Tapahtumajärjestäjän tulee noudattaa tapahtumapaikkakohtaisten ohjeiden lisäksi yleisiä käyttöehtoja (pdf) 

Hakuohjeista ja lomakkeista löytyy lisätietoja ko. tapahtumapaikkakortista sekä Alueen käyttölupa -sivulta.

Alustavat paikkavarauksia (Lutakonaukio, Kävelykatu, Lounaispuisto) voi tiedustella Palvelupiste Hannikaisesta puh. 014 266 5025 tai palvelupistehannikainen[at]jkl.fi

Kauppakadun promootio- ja banderollipaikat, keskustaluotsi puh. 014 266 5021 (toukokuu - syyskuu), muuna aikana Palvelupiste Hannikainen puh. 014 266 5025

Muita tapahtuma-alueita

Jyväskylän lähettyvillä, hyvien kulkuyhteyksien varrella on myös erinomaisia paikkoja tapahtumille. Tapahtumien yhteyteen on helppo valita sopivaa oheisohjelmaa monipuolisesta tarjonnasta.