Hyppää pääsisältöön
Kuva
Aitajuoksijat vauhdissa. Kuva Ville Kangas
Pääsisältö

Jyväskylä on tunnettu urheilukaupunki ja koko ajan liikkeessä. Kaupungista löytyy runsaasti huippu-urheilijoita, Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta sekä kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, joten kaupungin aktiivinen rooli merkittävien urheilukilpailujen ja -tapahtumien järjestämisessä on luonnollista.

Jyväskylän vahvuuksiin lukeutuu myös osaava ja laaja urheiluseura- ja järjestökenttä. Pohjoismaiden suurimman yleisötapahtuman, Suomen MM-rallin lisäksi kaupungissa järjestetään joka vuosi useita MM- ja SM-tason urheilukilpailuja sekä muita liikuntaan liittyviä tapahtumia.

Hae tapahtumapaikkaa

 

Liikuntapalvelujen hinnasto

Lisätiedot ja alustavat varaukset puh. 014 569 4255 tai liikunta.varaukset@jyvaskyla.fi

Jyväskylän liikuntapalveluista löytyy lisätietoja tapahtumiin soveltuvista liikuntapaikoista ja niiden varauksista.

Jyväskylän urheilutapahtumapaikat kartalla

 

Kuva
urheilutapahtumapaikat kartalla. Kuva viestintä
Klikkaa kuvaa isommaksi.

Kenttä- ja hallikeskittymä Hippos

Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva liikuntakeskittymä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet useiden lajien kilpailujen ja tapahtumien järjestämiseen niin sisällä kuin ulkonakin. Hipposhalli ja Monitoimitalo palvelevat yhdessä esimerkiksi yleisurheilun, erilaisten pallopelien, tanssin sekä voimistelu- ja kamppailulajien kilpailujen tapahtumapaikkana.

Hippoksen liikuntapuistossa sijaitsevat myös kilpa- ja harjoitusjäähallit, Jyväskylän pesäpalloareena sekä tekonurmella varustettu jalkapallokenttä. Uusi pesäpallostadion avautuu Hippokselle kesällä 2023. Monipuolisen liikuntatilatarjonnan lisäksi Hippoksella voi aistia olevansa osa suomalaista urheiluhistoriaa, sillä raviratana alkunsa saaneella alueella on kilpailtu eri urheilumuodoissa jo yli sadan vuoden ajan. 

Hipposhalli

Lisätietoa ulkokenttäpaikoista

Yhteystiedot, liikuntapaikkavastaava puh. 014 569 4315

Kilpajäähalli

Kilpajäähallin eli Synergia-Areenan pääkäyttäjiä ovat jääurheiluseurat. Halli toimii jääkiekon SM-liigajoukkue JYPin perinteisenä kotinäyttämönä. Kilpajäähallin tilat soveltuvat myös muihin tapahtumiin, esim. konserttiareenaksi.

Kuva
koripallon maajoukkuepeli jaahallissa. Kuva viestintä

Koripallon harjoitusmaajoukkueottelu Suomi-Ukraina Lähitapiola-Areenalla elokuussa 2022

Areenan mediakuutio ja jyrkät katsomot takaavat erinomaisen näkyvyyden ja tiiviin tunnelman tapahtumaan kuin tapahtumaan. Hallin käytävillä areenan asiakkaita palvelevat lukuisat ravintolat, kahvilat ja pubit.

Jäähalli sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta kaupungin urheilukeskittymässä Hippoksella, mistä löytyvät niin pesäpallostadion, uimahalli kuin monitoimitalokin.

Lisätietoja kilpajäähallista

Harju

Kuva
Harjun kentta ilmasta. Kuva viestintä

Jyväskylän Harjun stadionilla on järjestetty viidet Kalevan kisat

Harjun Stadion on kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hyväksymä 2. luokituksen stadion. Stadion tarjoaa erinomaiset puitteet niin yleisurheiluun kuin jalkapalloon. Kaupungin ensimmäinen rakennettu urheilukenttä on palvellut käyttäjiään jo vuodesta 1926. Harjun stadion ja sitä ympäröivä 1,6 kilometriä pitkä luonnonkaunis kuntorata sijaitsevat aivan kaupungin sydämessä, alle kilometrin matkakeskukselta ja kivenheiton päässä ydinkeskustasta. Harjun stadionille suunnitellaan peruskorjausta, joka on tarkoitus toteuttaa stadionin 100-vuotisjuhlavuoteen 2026 mennessä.

Stadion on isännöinyt lukuisia ikimuistoisia urheilutapahtumia, mm. jalkapallon Euro-otteluita ja viidesti Jyväskylässä kisatut Kalevan Kisat. Harjun stadionin läheisyydessä sijaitsee myös frisbeegolf-rata. Harjun rata on ns. kaupunkirata, joka on 6-väyläinen ja sopii mainiosti harrastuksen aloittamiseen.

Lisätietoa Harjun Stadionista ja yleisurheilukentistä

Laajavuori

Vain muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitsevasta Laajavuoresta löytyy monipuolisia areenoita sekä kesän että talven tapahtumiin. Perinteisten talvilajien lisäksi Laajavuoressa onnistuu moni muukin laji, kuten pyöräily, frisbeegolf ja alamäkiluistelu. Laajavuori tunnetaan perinteisesti laskettelukeskuksena, mutta toimintaa riittää ympäri vuoden, jokaiselle päivälle.

Laajiksen Seikkailupuisto tarjoaa yli 2 kilometriä henkeäsalpaavia köysiliukuja ja ratoja koko perheen riemuksi keväästä syksyyn. 

Lisätietoa Laajavuoresta - Laajis Oy

Kuva
Laajavuoren hyppyrimaki. Kuva viestintä

Rantaraitti ja Lutakonaukio

Aivan kaupungin keskustan tuntumassa kimaltelevan Jyväsjärven rantaa kiertää jyväskyläläisten keskuudessa suosittu kevyenliikenteenväylä Rantaraitti. Raitti tarjoaa erinomaiset juoksu- kävely- ja pyöräilymaastot myös tapahtumia varten. Valtakunnallisista juoksutapahtumista mm. Finlandia Marathon ja Likkojen Lenkki juostaan Rantaraitin upeissa maisemissa. 

Jyväsjärven rantojen ympärysmitta on yhteensä noin 14 kilometriä. Erinomaisen sijaintinsa vuoksi rantaraitti on käytännöllinen liikunta-alue. Silloista johtuen liikkuja voi itse kätevästi valita haluamansa lenkkipituuden.

Lutakonaukio, joka sijoittuu Jyväskylän sataman ja matkakeskuksen väliin toimii kilpailukeskuksena ja huoltoalueena mm. Jyväskylän MM-rallin osakilpailussa ja Finlandia Marathonissa. Tapahtuma-, messu- ja kongressikeskus Paviljonki Lutakonaukiolla tarjoaa hulppeat messu- ja tapahtumatilat monenlaisiin tarpeisiin. 

Kuva
Finlandia Marathonin juoksijat Rantaraitilla. Kuva viestintä

Kesäisin Rantaraitin varrella voi pulahtaa uimaan Lutakon, Mattilanniemen ja Halssilan uimarannoilla. Talvisin Jyväsjärven jäälle jäädytetään jäärata jossa voi harrastaa niin luistelua, potkukelkkailua kuin lumikenkäkävelyäkin. Jääradan vieressä kulkee talvisin myös hiihtolatu.

Rantaraitti sijaitsee sopivan lähellä keskustan ravintoloita, eli nälkä tai jano eivät pääse yllättämään. Jyväskylän satamassa on komea maamerkki Sataman Viilu sauna- ja ravintolamaailman palveluin.

Lisätietoa Rantaraitista

Kun haluat järjestää tapahtuman Rantaraitille tai osalle siitä, hae lupaa sähköisesti -> tapahtuma-alueiden käyttöluvat.

Lisätiedot ja alustavat varaustiedustelut

Puh. 014 569 4255 tai liikunta.varaukset@jyvaskyla.fi

Hinnasto

Liikuntapaikkojen ja -palveluiden hinnasto