Hyppää pääsisältöön
Kuva
Aitajuoksijat vauhdissa. Kuva Ville Kangas
Pääsisältö

Jyväskylä on tunnettu urheilukaupunki ja koko ajan liikkeessä. Kaupungista löytyy runsaasti huippu-urheilijoita, Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta sekä kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, joten kaupungin aktiivinen rooli merkittävien urheilukilpailujen ja -tapahtumien järjestämisessä on luonnollista.

Jyväskylän vahvuuksiin lukeutuu myös osaava ja laaja urheiluseura- ja järjestökenttä. Pohjoismaiden suurimman yleisötapahtuman, Suomen MM-rallin lisäksi kaupungissa järjestetään joka vuosi useita MM- ja SM-tason urheilukilpailuja sekä muita liikuntaan liittyviä tapahtumia.

Hae tapahtumapaikkaa

Liikuntapalvelujen hinnasto

Lisätiedot ja alustavat varaukset puh. 014 569 4255 tai [email protected]

Jyväskylän liikuntapalveluista löytyy lisätietoja tapahtumiin soveltuvista liikuntapaikoista ja niiden varauksista.

Jyväskylän urheilutapahtumapaikat kartalla

 

Kuva
urheilutapahtumapaikat kartalla
Klikkaa kuvaa isommaksi.

Kenttä- ja hallikeskittymä Hippos

Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva liikuntakeskittymä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet useiden lajien kilpailujen ja tapahtumien järjestämiseen niin sisällä kuin ulkonakin. Hipposhalli ja Monitoimitalo palvelevat yhdessä esimerkiksi yleisurheilun, erilaisten pallopelien, tanssin sekä voimistelu- ja kamppailulajien kilpailujen tapahtumapaikkana.

Kuva
Hipposhallin yleiskuva

 

Hippoksen liikuntapuistossa sijaitsevat myös kilpa- ja harjoitusjäähallit, Jyväskylän pesäpalloareena sekä luonnonnurmella varustettu jalkapallokenttä. Uusi pesäpallostadion avautui Hippokselle kesällä 2023. Monipuolisen liikuntatilatarjonnan lisäksi Hippoksella voi aistia olevansa osa suomalaista urheiluhistoriaa, sillä raviratana alkunsa saaneella alueella on kilpailtu eri urheilumuodoissa jo yli sadan vuoden ajan. 

Hipposhalli

Lisätietoa ulkokenttäpaikoista

Yhteystiedot, liikuntapaikkavastaava puh. 014 569 4315

Hippoksen pesäpallostadion

Heinäkuussa 2023 avautunut Hippoksen uusi pesäpallostadion on monessa suhteessa poikkeuksellisen hyvä esimerkki nykyaikaisesta liikuntapaikkarakentamisesta. Liikuntapaikkana se palvelee monipuolisesti lajin harjoitus- ja ottelutapahtumia, yleisön viihtyvyyteen on kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi medialle on nykyaikaiset työskentelytilat, kaapeloinnit ja yhteydet.

Stadion on Jyväskylän pesäpallon päänäyttämö, jota käyttävät kaupungin pesäpalloseurat aina juniorijoukkueista aikuisten edustusjoukkueisiin. 

Kuva
Hippoksen vasta valmistuneen pesäpallostadionin kenttä. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut

 

Pesäpallon kotipesä on myös tapahtuma-areena, joka tarjoaa muuntautumiskykyiset fasiliteetit useamman tuhannen ihmisen tapahtumille. Stadionin sisätiloissa on erillinen sisätilakatsomo, jossa voi pitää kokouksia ja pienempiä tilaisuuksia. Nykyaikainen toimitsija- ja mediatila löytyy katsomon yläosasta. Stadionin kolme kioskia takaavat kattavat kioskipalvelut tapahtumien aikana ja sukupuolineutraalit wc-tilat on suunniteltu sujuvaa tapahtumakäyttöä ajatellen.

Stadionilla on noin 1850 katettua katsomopaikkaa, joista hieman yli 1500 on istumapaikkoja. Katsomokapasiteettia on mahdollista nostaa yli 4000 henkilöön lisäkatsomoilla, joille on asemapiirroksissa varatut tilat. Pesäpallostadionin rakentamisessa on huomioitu esteettömyys muun muassa esteettömillä katsomopaikoilla sekä heikkokuuloisille tarkoitetuilla kuulosilmukkapaikoilla.

Kilpajäähalli

Kilpajäähallin pääkäyttäjiä ovat jääurheiluseurat. Halli toimii jääkiekon SM-liigajoukkue JYPin perinteisenä kotinäyttämönä. Kilpajäähallissa voidaan pelata myös muiden lajien otteluita, esimerkiksi elokuussa 2022 koripallon harjoitusmaaottelu Suomi-Ukraina pelattiin kilpajäähallissa. Kilpajäähallin tilat soveltuvat muihinkin tapahtumiin, muun muassa konserttiareenaksi.

Kuva
koripallon maajoukkuepeli jaahallissa

 

Areenan mediakuutio ja jyrkät katsomot takaavat erinomaisen näkyvyyden ja tiiviin tunnelman tapahtumaan kuin tapahtumaan. Hallin käytävillä areenan asiakkaita palvelevat lukuisat ravintolat, kahvilat ja pubit.

Jäähalli sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta kaupungin urheilukeskittymässä Hippoksella, mistä löytyvät niin pesäpallostadion, uimahalli kuin monitoimitalokin.

Lisätietoa kilpajäähallista

Harju

Harjun Stadion on kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hyväksymä 2. luokituksen stadion. Stadion tarjoaa erinomaiset puitteet niin yleisurheiluun kuin jalkapalloon. Kaupungin ensimmäinen rakennettu urheilukenttä on palvellut käyttäjiään jo vuodesta 1926. Harjun stadion ja sitä ympäröivä 1,6 kilometriä pitkä luonnonkaunis kuntorata sijaitsevat aivan kaupungin sydämessä, alle kilometrin matkakeskukselta ja kivenheiton päässä ydinkeskustasta. Harjun stadionille suunnitellaan peruskorjausta, joka on tarkoitus toteuttaa stadionin 100-vuotisjuhlavuoteen 2026 mennessä.

Kuva
Harjun kentta ilmasta

 

Stadion on isännöinyt lukuisia ikimuistoisia urheilutapahtumia, mm. jalkapallon Euro-otteluita ja viidesti Jyväskylässä kisatut Kalevan Kisat.

Lisätietoa Harjun Stadionista ja yleisurheilukentistä

Laajavuori

Vain muutaman kilometrin päässä keskustasta sijaitsevasta Laajavuoresta löytyy monipuolisia areenoita sekä kesän että talven tapahtumiin. Perinteisten talvilajien lisäksi Laajavuoressa onnistuu moni muukin laji, kuten pyöräily, frisbeegolf ja alamäkiluistelu. Laajavuori tunnetaan perinteisesti laskettelukeskuksena, mutta toimintaa riittää ympäri vuoden, jokaiselle päivälle.

Kuva
Laajavuoren hyppyrimaki

 

Laajiksen Seikkailupuisto tarjoaa yli 2 kilometriä henkeäsalpaavia köysiliukuja ja ratoja koko perheen riemuksi keväästä syksyyn. 

Lisätietoa Laajavuoresta - Laajis Oy

Rantaraitti ja Lutakonaukio

Aivan kaupungin keskustan tuntumassa kimaltelevan Jyväsjärven rantaa kiertää jyväskyläläisten keskuudessa suosittu kevyenliikenteenväylä Rantaraitti. Raitti tarjoaa erinomaiset juoksu- kävely- ja pyöräilymaastot myös tapahtumia varten. Valtakunnallisista juoksutapahtumista mm. Finlandia Marathon ja Likkojen Lenkki juostaan Rantaraitin upeissa maisemissa. 

Jyväsjärven rantojen ympärysmitta on yhteensä noin 14 kilometriä. Erinomaisen sijaintinsa vuoksi rantaraitti on käytännöllinen liikunta-alue. Silloista johtuen liikkuja voi itse kätevästi valita haluamansa lenkkipituuden.

Lutakonaukio, joka sijoittuu Jyväskylän sataman ja matkakeskuksen väliin toimii kilpailukeskuksena ja huoltoalueena mm. Jyväskylän MM-rallin osakilpailussa ja Finlandia Marathonissa. Tapahtuma-, messu- ja kongressikeskus Paviljonki Lutakonaukiolla tarjoaa hulppeat messu- ja tapahtumatilat monenlaisiin tarpeisiin. 

Kuva
Finlandia Marathonin juoksijat Rantaraitilla

 

Kesäisin Rantaraitin varrella voi pulahtaa uimaan Lutakon, Mattilanniemen ja Halssilan uimarannoilla. Talvisin Jyväsjärven jäälle on useana vuonna jäädytetty jäärata, jossa on voinut harrastaa niin luistelua, potkukelkkailua kuin lumikenkäkävelyäkin. Jääradan vieressä on kulkenut talvisin myös hiihtolatu.

Rantaraitti sijaitsee sopivan lähellä keskustan ravintoloita, eli nälkä tai jano eivät pääse yllättämään. Jyväskylän satamassa on komea maamerkki Sataman Viilu sauna- ja ravintolamaailman palveluin.

Lisätietoa Rantaraitista

Kun haluat järjestää tapahtuman Rantaraitille tai osalle siitä, hae lupaa sähköisesti -> tapahtuma-alueiden käyttöluvat.

Lisätiedot ja alustavat varaustiedustelut

Puh. 014 569 4255 tai [email protected]

Hinnasto

Liikuntapaikkojen ja -palveluiden hinnasto