Hyppää pääsisältöön
Kuva
Futsal-pelin yleisö Monitoimitalolla. Kuva Ville Koskiniemi
Pääsisältö

Jyväskylä on Suomen liikuntapääkaupunki. Täällä yhdistyvät uniikilla tavalla urheilun kansainvälinen huippututkimus, liiketoiminta ja tapahtumat. Meillä on kaikki se tieto, taito ja osaaminen, mitä tarvitaan ainutlaatuisten ja mieleenpainuvien tapahtumien järjestämiseen.

Täällä järjestät onnistuneet urheilutapahtumat, sillä olemme keskellä Suomea, hyvien liikenneyhteyksien varrella. 

  • kompakti kaupunki, missä kaikki on lähellä. 
  • urheilun huippututkimuksen ja -osaamisen keskittymä. 
  • hyviä tekemään yhteistyötä. 
  • kaupunki, joka huolehtii myös asukkaidensa hyvinvoinnista ja  liikuntamahdollisuuksista. 
Kuva
Lutakon satama ja Kuokkalan silta ilmasta kuvattuna kesällä. Kuva Ari Heinonen

Keskeinen sijainti, hyvät liikenneyhteydet 

Jyväskylä sijaitsee keskellä Suomea, alle kolmen tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Jyväskylään on hyvät kulkuyhteydet maata pitkin junalla ja autolla joka puolelta Suomea, sekä myös lentoyhteys.  

Kompakti kaupunki, missä kaikki on lähellä 

Jyväskylässä kaikki tärkeimmät tapahtumapaikat ovat keskustassa tai lyhyen kävely-, pyöräily- tai bussimatkan päässä keskustasta. Tiivis kaupunkirakenne tekee siirtymät nopeiksi ja helpoiksi. Tämä on etu urheilijoille ja yleisölle. 

Kuva
Harjun kenttä ilmasta kuvattuna ja taustalla Jyväskylä. Kuva Suomen ilmakuva Oy


Jyväskylässä keskusta on katsomo. Se tarkoittaa, että Jyväskylä sopii tapahtumapaikaksi erityisesti moderneille ja yleisöintensiivisille lajeille, joiden puitteet voidaan rakentaa kustannustehokkaasti olemassa olevaan infraan nojaten.  

Kompaktin kokonsa ja monipuolisten fasiliteettiensä ansiosta Jyväskylä on myös erittäin suosittu junioritapahtumien kaupunki.  

Kansainvälistä huippututkimusta ja -osaamista 

Kuva
KIHUn testiurheilija juoksumatolla. Kuva Riku Valleala

Urheilija testattavana huippu-urheilun instituutissa KIHU:lla.

Jyväskylässä on yksi maailman parhaista liikunnan ja urheilun tutkimusyksiköistä: Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta on sijoittunut kahtena vuonna peräkkäin maailman 10 parhaan yksikön joukkoon (Shanghai Ranking).  

Eikä siinä kaikki. Kansalaisia liikkuvan ja heidän liikkumistaan tutkivan Likesin lisäksi Olemme myös kotipesä Kihulle. Kihu, eli Suomen kilpaurheilun huippututkimusinstitiuutti, parantaa tieteellisen tutkimuksen avulla urheilijoiden ja valmentajien valmennuksen laatua ja vaikuttavuutta yhdessä kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Yhteistyön kulttuuri auttaa sinua onnistumaan 

Kuva
Ihmisiä pöydän ympärillä keskustelemassa. Kuva Tero Takalo-Eskola


Jyväskylässä kaupunki, urheiluseurat ja palveluntarjoajat toimivat hyvässä yhteishengessä ja tiiviissä yhteistyössä. Haluamme, että jokainen tapahtuma onnistuu ja jättää parhaan mahdollisen kokemuksen niin urheilijoille, yleisölle kuin kumppaneillekin.  

Suhtaudumme jokaiseen urheilutapahtumaan innostuksella ja ystävällisyydellä. Mutkaton yhteistyön ilmapiiri syntyy henkilökohtaisista suhteista ja aktiivisesta yhteydenpidosta. Olipa urheilutapahtumasi suuri tai pieni, autamme sinua onnistumaan!  

Jyväskylässä on Suomen liikkuvimmat kaupunkilaiset 

Kuva
Juoksijat Jyväskylän Satamassa. Kuva Tero Takalo-Eskola


Jyväskylässä hyvä urheilufiilis syntyy sisältäpäin. Me panostamme voimakkaasti siihen, että kaikilla kaupunkilaisilla iästä ja tulotasosta riippumatta olisi mahdollisuus harrastaa itselle mieleistä liikuntaa ja urheilua. Kaupungissa toimii yli 100 urheiluseuraa ja ainutlaatuinen lähiliikuntapaikkaohjelma. Lue lisää liikuntapääkaupungista

Tutkimuksen ja kehityksen oheispalvelut 

Jyväskylässä voit yhdistää urheilutapahtumaasi oheisohjelmaa, jota et saa missään muualla. Jyväskylässä tehdään kansainvälisesti merkittävää liikunnan ja urheilun huippututkimusta, joka on helposti sovellettavissa arjen valmennustyöhön. 

Haluatko tietää lisää? Ota meihin yhteyttä! 

Yhteystiedot: 

Jaana Ruponen
markkinointipäällikkö, Tapahtumakaupunki Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki
p. 050 344 6496, jaana.ruponen[at]jyvaskyla.fi

logot liikuntapaakaupunki EU ja Vipuvoimaa värilliset logot
logot_liikuntapaakaupunki_eu_ja_vipu.jpg

 

 

Ota meihin yhteyttä!

Jaana Ruponen
markkinointipäällikkö, Tapahtumakaupunki Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki
p. 050 344 6496, jaana.ruponen[at]jyvaskyla.fi