Hyppää pääsisältöön
Kuva
Laserverkko-teos loistaa sinisenä pimeässä. Kuva Valonkaupunki
Pääsisältö

Silloin kun tapahtuman yhteydessä järjestetään ilotulitus tai pyrotekniikkaesitys tulee laatia maanomistajan luvan lisäksi laatia ilmoitukset pelastuslaitoksen viranomaiselle (ilotulitus ja pyrotekniikka) sekä poliisille (ilotuliltusnäytös). Mikäli ilotulitus järjestetään klo 22-07, tulee laatia myös meluilmoitus.

Maanomistajan lupa

Maanomistajan/alueen käyttölupa tarvitaan aina. Hakemukseen tulee lisätä tieto tapahtuman yhteydessä järjestettävästä ilotulitusnäytöksestä ja/tai pyrotekniikkaesityksestä (Alueen käyttölupa)

HUOM! Pelastusviranomainen voi perustelluista syistä kieltää tulitteiden tai muun tulenteon käytön maanomistajan käyttöluvan myöntämisen jälkeen, esim. metsäpalovaroituksen aikana.

Ilmoitus pelastuslaitokselle 

Ilmoitus pelastuslaitokselle tulee laatia, jos tapahtumassa järjestetään ilotulitus tai käytetään pyroteknisiä laitteita. Ilmoituksen laatijan tulee olla ko. ilotulitteiden käyttäjä. Ammattikäyttöön tarkoitettujen pyroteknisten välineiden käytössä ja Ilmoituksen tekijältä vaaditaan panostajan luokka E pätevyyttä. Pelastusviranomainen tekee asiasta kirjallisen päätöksen (kieltävä tai myöntävä), joka toimitetaan ilmoittajalle.

Lisätiedot Keski-Suomen pelastuslaitoksen ohjeista Ilotulitteet ja räjähteet

Pelastussuunnitelma

Pelastussuunnitelman laatii pyrotekniikan käyttäjä tai hänen edustajansa.
Lisätiedot pelastussuunnitelman tekemiseen, Keski-Suomen pelastuslaitos

Ilmoitus ilotulitusnäytöksestä poliisille

Poliisille laaditaan ilmoitus silloin, kun järjestetään ilotulitusnäytös (ammattimaiset ilotulitteet). Poliisille laadittavan ilmoituksen liitteeksi tulee liittää jäljennös myös Turvallisuus- ja kemikaaliviraston päätöksestä.

Lisätiedot: Ilmoitus ilotulitusnäytöksestä poliisille

Meluilmoitus

Meluilmoitus tulee laatia mikäli ilotulitukset järjestetään klo 22–07, kuitenkin suurempien ilotulitusnäytösten ollessa kysymyksessä luvanvaraisuus tulee selvittää Jyväskylän kaupungin ympäristötarkastajalta, puh. 014 569 5175.

Meluilmoituksen voi tehdä sähköisesti (sähköinen asiointipalvelu edellyttää tunnistautumista)

Uuden vuoden ilotulitus

Ilotulitteiden yksityinen käyttö on sallittu ilman kirjallista ilmoitusta ja päätöstä vain vuodenvaihteessa 31.12. klo 18.00-1.1. klo 02.00. Kaupunkikeskustan alueella ilotulitteiden käyttö on kielletty kokonaisuudessaan myös tuona aikana (Keski-Suomen pelastuslaitoksen päätös).

Grillin käyttö tapahtumissa

Grillin tai kuumennettavan ruoantekovälineen käytöstä tapahtumassa esim. makkaranpaistoa tai paellapannua varten tulee laittaa tieto alueen käyttöhakemukseen. Käyttäjän on huolehdittava aina turvallisuudesta ja pidettävä myynti- tai tarjoilupaikan välittömässä läheisyydessä alkusammutinlaite esim. sammutuspeite tai jauhesammutin.

Lisätietoja

Kaupunkirakenteen neuvonta
puh. 014 569 5000
kaupunkirakenne(at)jyvaskyla.fi