Hyppää pääsisältöön
Kuva
Futsal-pelin yleisö Monitoimitalolla. Kuva Ville Koskiniemi
Pääsisältö

Täydennä urheilutapahtumaasi oppimisen elämyksillä, joita voi tarjota vain Jyväskylä. Saat meiltä kotiinviemisiksi alan uusinta kansainvälisen tason tietoa ja innostavia oivalluksia tai vaikkapa huippu-urheiluun kehitetyn kuntotestauksen tulokset. 

Inspiroivat ja informatiiviset puheenvuorot, jotka muistetaan 

Jyväskylä on liikunnan ja urheilun osaamisen keskittymä.  Hyödynnä tämä  erityisosaaminen ja tarjoa osallistujille inspiroiva tietoisku tai luento, jolla kehität  urheilijoiden, valmentajien tai vanhempien osaamista.

Kuva
Mies pitää luentoa yliopiston Ruusupuistossa


Jyväskylän yliopistossa tehdään maailmanluokan tutkimusta ja kehitystä liikunnan, urheilun ja valmennuksen saralla. Tutkimuskenttä on laaja. Voit tutustua siihen Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan sivuilla.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjoaa osaamista esimerkiksi urheiluorganisaatioiden johtamiseen, urheilutapahtumien vaikuttavuuden arviointiin ja urheiluliiketoiminnan kehittämiseen.
>> Tutustu Jamkin palveluihin

Jyväskylässä pääpaikkaa pitävä kansanterveyden edistämiseen erikoistunut Likes tunnetaan esimerkiksi Liikkuva koulu ja Liikkuva aikuinen -ohjelmistaan. Likes on osa Jyväskylän ammattikorkeakoulua Jamkia. Likesiltä voit tilata mielenkiintoisen asiantuntijapuheenvuoron liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen.  

>> Tutustu Likesin palveluihin

Jos olet kiinnostunut tilaamaan tapahtuman yhteyteen tietoiskun, asiantuntijapuheenvuoron tai koulutusta esimerkiksi lasten ja nuorten valmennukseen, seurajohtamiseen tai urheilumarkkinointiin liittyen, ota meihin yhteyttä. 

Kohderyhmälle ja tapahtumaan sopiva aihe ja puhuja löytyy varmasti! Puheenvuoron hinta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. 

Esimerkkejä Jyväskylän yliopiston tarjoamien puheenvuorojen aiheista

Juniorivalmentajille suunnattuja aiheita  

Mikä on sopiva ikä aloittaa voimaharjoittelu? 

Lapset liikkuvat liian vähän – miten juniorivalmennusta pitäisi muuttaa? Kuinka huomioida lähtötasoltaan eritasoisten lasten kehittyminen? 

Miksi pitää harjoitella monipuolisesti vaikka erikoistuisi nuorena? 

Vähemmän on enemmän – nuoren urheilijan kehitys ei synny treenimäärästä vaan laadusta 

Kuva
Jalka jalkapallon päällä tekonurmella. Kuva Jaana Pinson

Aktiiviharrastajille tai aikuisurheilutapahtumiin sopivia aiheita 

Miten valmistaudun maratonille ja ehkäisen rasitusvammoja? 

Miten väsymys vaikuttaa juoksutekniikkaan? – suorituksenaikaisen datan analysointi rasitusvammojen estämisessä 

Ikääntymisen vaikutus urheilusuoritukseen – miten ehkäisen rasitusvammoja ja palaudun nopeasti? 

Kilpaurheilutyyppisen harjoittelun hyödyt ja riskit lihaksistolle, luustolle sekä sydän- ja verisuonielimistölle 

Kuva
Finlandia Marathon. Kuva Tero Takalo-Eskola


Lisätietoja aiheita antaa Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan varadekaani ja professori Neil Cronin: Puh: +358 40 805 3735 tai sähköposti: [email protected] 

Kihun kunto- ja laboratoriotestaukset urheilijoille 

Kihu ja Kihu Sports Lab tarjoavat lajiriippumatonta kunto- ja laboratoriotestausta urheilijoille ja aktiiviliikkujille oman harjoittelun tueksi.  Testauksissa sovelletaan Kihun vuosikymmenien aikana kertynyttä huippu-urheiluosaamista. Hyödynnä Kihu Sports Labin palveluja ja tarjoa tapahtumasi yhteydessä urheilijoille mahdollisuus saada tutkittua, ajantasaista tietoa omasta kunnostaan.  

Kihu tarjoaa ammattilaisurheilijoille suunnattuja kehitys- ja testauspalveluita.

Kihu Sports Lab palvelee myös aktiiviliikkujia ja harrastajia.

Kuva
KIHUn testiurheilija juoksumatolla. Kuva Riku Valleala

Rentoa vapaa-ajanohjelmaa 

Laadukkaan ilta- ja vapaa-ajan ohjelman järjestäminen tapahtumasi kumppaneille tai omalle henkilökunnalle onnistuu hyvin Jyväskylässä tai lähiympäristössä. Keski-Suomen kauniit, kumpuilevat maastot ja Päijänteen järvimaisemat tarjoavat upeat puitteet oheistapahtumille. Matkailumarkkinointitiimi voi lisäksi auttaa räätälöidyn tapahtumaohjelman suunnittelussa. 

>> Tutustu Visit Jyväskylä Regionin palveluihin.  

Majoitus 

Jyväskylän hotellit sijaitsevat pääsääntöisesti aivan kaupungin ytimessä tai korkeintaan muutaman kilometrin päässä. Majoitusvaihtoehtoja löytyy kaiken tasoisia luksushotelleista motelleihin ja Airbnb-vaihtoehtoihin. Jyväskylässä on 1 500 hotellihuonetta ja 3 000 petipaikkaa, minkä lisäksi kaupungista löytyy 45 hostellia tai huoneistohotellia, joissa on yhteensä 200 petipaikkaa. Airbnb-kohteita on Jyväskylän seudulla noin 100. Kesällä majoituskapasiteettia on lisäksi kesähostelleissa.

>>Katso Jyväskylän hotellit

>> Tutustu Visit Jyväskylän palveluihin

Kuva
Nainen takaa päin kädet pystyssä. Taustalla järvi ja kaupungin silhuetti auringonlaskussa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Alasivu

Lisätietoja:
Jaana Ruponen
Markkinointipäällikkö, Tapahtumakaupunki Jyväskylä
p. 050 344 6496, jaana.ruponen[at]jyvaskyla.fi