Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ralliauto kaahaa soratiellä katsojien vierestä. Kuva Taneli Niinimäki
Pääsisältö

Sähkö

Kun tapahtumapaikkaa varataan on hyvä varmistaa paikan vuokraajalta sähkön saatavuus. Sisätiloissa sähkön saaminen onnistuu helpommin kuin ulkotiloissa. Sähköturvallisuuteen on kiinnitettävä erityisesti huomiota, sähkölaitteet on suojeltava sateelta sekä ilkivallalta ja sähköjohdot on pidettävä pois kulkuväyliltä. Sähköasennukset saa tehdä vain ammattilainen.

Jyväskylän kaupungilla on varattu tapahtumia varten sähkönjakelupisteitä mm. Kävelykadulla, Lounaispuistossa, Kirkkopuistossa, Tourujoenpuistossa ja Lutakon satama-alueella. Niiden käyttötarpeista voi ilmoittaa ko. alueen käyttölupahakemuksen yhteydessä.

Jyväskylän Energia Oy toimittaa tilapäissähköä (rakennusaikainen työmaasähkö) tapahtumiin. Tilapäisestä sähköntarpeesta kannattaa sopia hyvissä ajoin etukäteen, jotta voidaan selvittää liittymän toteutuksen edellytykset. Kaikkialle Jyväskylän alueelle ei aina voida taata tapahtumasähkön saatavuutta. Sähkökeskuksia on mahdollista vuokrata Jyväskylän Energian sopimusurakoitsijoilta. Huomioi, että tilapäissähkön toimitusaika on noin 3 viikkoa.
Tilapäissähkön kyselylomake

Lisätiedot: Alva-yhtiöt Oy, asiakaspalvelu p. 014 366 4010, ark. 8-20, la 9-16

Vikapäivystys p. 014 366 4040 / 24h

Vesi

Jos tapahtumassa on elintarvikkeiden myyntiä tai anniskelua, on alueelta saatava myös vettä. Veden saatavuudesta neuvotellaan tapahtumapaikan haltijan kanssa. Jos vesipiste puuttuu alueelta, on vesi tuotava paikalle esimerkiksi vesisäiliöissä.

Jyväskylän kaupungin osalla tapahtumille soveltuvilla alueilla on tarjolla myös vesipisteitä esim. Lutakon satamassa.

Lisätietoa

Kaupunkirakenteen neuvonta
p. 014 569 5000, kaupunkirakenne[at]jyvaskyla.fi