Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ralliauto ajaa ja yleisö hurraa
Pääsisältö

Jyväskylä on vilkas ja eloisa tapahtumakaupunki. Kaupungissa järjestetään vuosittain tuhansia erikokoisia tapahtumia pienistä popup-tapahtumista suuriin kymmeniätuhansia kävijöitä houkutteleviin tapahtumiin. 

Kaupungista löytyy erinomaiset tapahtuma-alueet festareiden, konserttien, urheilutapahtumien, kilpailujen, markkinoiden, kokousten, messujen, konferenssien ja mitä monimuotoisempien tapahtumien järjestämiseen. 

Suuri osa tapahtuma-alueista sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Kompakti ja elävä keskusta-alue takaa sen, että kävelymatkan päästä löytyy kaikki kävijöiden tarvitsemat palvelut, kuten hotellit, ravintolat, kaupat ja muut matkailupalvelut. Lisätietoa palveluista löydät Visit Jyväskylä Regionin verkkosivuilta

Houkuttelevat ja kiinnostavat tapahtumat kävijöineen tuovat lisäväriä nuorekkaaseen Jyväskylään. Meillä tapahtumat huomataan ja niihin myös osallistutaan innokkaasti. 

Apunasi tapahtuman järjestämisessä

Tälle sivustolle on koottu ajantasainen tieto ja ohjeistus tapahtuman järjestämiseen Jyväskylässä. Mikäli olet suunnittelemassa tai järjestämässä tapahtumaa kaupunkiin, voit olla yhteydessä meihin. Tarjoamme palveluja tapahtumajärjestäjien ja toimijoiden moniin tarpeisiin maksutta ja tasapuolisesti. Autamme mm. löytämään tapahtumallesi sopivan tapahtuma-alueen. Tapahtumajärjestäjän opas vastaa moniin kysymyksiin, mutta palvelemme mielellämme myös henkilökohtaisesti tarpeidesi mukaan.  

Tapahtumajärjestäjien avoimilla aamukahveilla nostamme keskusteluun tapahtumajärjestäjiä kiinnostavia, ajankohtaisia asioita. Liity mukaan Facebookin Tapahtumajärjestäjät Jyväskylä -ryhmään.  

Suurtapahtumista ja niiden isännöinnistä kilpaillaan. Olemme tarvittaessa apunasi myös tapahtuman hakuvaiheessa.

Hankkeet 

Jyväskylän kaupungin tapahtumatiimi kehittää tapahtumien toimintaympäristöä ja alan käytäntöjä. Teemme yhteistyötä julkisten organisaatioiden, tapahtumajärjestäjien ja vapaan kentän toimijaverkoston kanssa paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.  

Kansainvälisten urheilutapahtumien Jyväskylä - hankkeessa luotiin kasvumahdollisuuksia urheilutapahtumien kasvulle Jyväskylässä ja lähialueilla. Hankkeen tavoitteena oli elinvoiman lisääminen tapahtuma- ja matkailualalle verkostoyhteistyötä rakentamalla. Kasvua edistettiin digitalisaation, palvelumuotoilun ja markkinoinnin keinoin. Hankkeessa keskeistä oli osaamisen lisääminen yhteistyön tiivistämisellä urheiluseurojen, yritysten, tapahtuma-alan toimijoiden sekä oppilaitosten ja kaupungin välillä. Verkostoyhteistyön tavoitteena oli uusien toiminta- ja palvelumallien kehittäminen tapahtumien ympärille.

Jyväskylän tapahtumaverkoston digialusta

Osana Kansainvälisten urheilutapahtumien Jyväskylä -hanketta on luotu Teams-pohjainen digialusta, joka kokoaa yhteen Jyväskylän tapahtumajärjestäjät, palveluntarjoajat ja muut toimijat.

Jyväskylän tapahtumaverkoston digialustalta löydät palveluntarjoajia, paikallisia yrityksiä ja opiskelijavoimaa tapahtumiisi. Alustalle on koottu pääosin paikallisia yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia palveluita tapahtumille. Täältä löydät myös alueen oppilaitosten tekemiä kuvauksia, kuinka opiskelijat voivat olla mukana tapahtumatoiminnassa. Voit tutustua palveluihin ja oppilaitoksiin digialustalla sekä ottaa rohkeasti yhteyttä yritysten tai oppilaitosten yhteyshenkilöihin.

Mikäli haluatte liittyä Jyväskylän tapahtumaverkoston digialustalle, laittakaa sähköpostia projektisuunnittelija Joni Oksaselle osoitteeseen joni.oksanen[a]jyvaskyla.fi, joka vastaa tällä hetkellä alustan ylläpidosta.

Digialusta toteutettiin Kansainvälisten urheilutapahtumien Jyväskylä -hankkeessa, jota rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja se on REACT-EU-hanke, jota rahoitetaan osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hanke päättyi syksyllä 2023.

Ota yhteyttä!

Jaana Ruponen
markkinointipäällikkö, tapahtumat
p. 050 344 6496, jaana.ruponen[at]jyvaskyla.fi