Hyppää pääsisältöön
Kuva
Auto ajaa Harjulla Secto Rally Finland 2022. Kuva AKK Sports Oy
Pääsisältö

Valovoimaisessa Jyväskylässä tapahtuu ympäri vuoden – myös urheilussa. Secto Rallyn lisäksi Jyväskylässä järjestetään paljon kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia, joista tässä esiteltynä muutama.

Secto Rally Finland 

Rallilla on Jyväskylässä ja Keski-Suomessa vuosikymmenten perinteet. Vuosittain järjestettävä Secto Rally Finland onkin Jyväskylän tunnetuin kansainvälinen urheilutapahtuma kautta aikain. Vuosittain Jyväskylään saapuu lähes 100 000 rallifania seuraamaan tapahtumaa. Maailmalla ralli näkyy ja kuuluu. Vuosittain MM-ralliin saapuu noin 400 akkreditoitunutta median edustajaa, joista yli puolet ulkomailta. 

 

Lauri Markkanen Tournament 

Lauri Markkanen Tournament on kasvanut muutamassa vuodessa yhdeksi maamme merkittävimmäksi koripallon junioriturnaukseksi. Se kerää vuosittain yli 150 juniorijoukkuetta Suomesta ja ulkomailta Markkasen kotikaupunkiin Jyväskylään.  

Lauri Markkasen koriskoulu on puolestaan matalan kynnyksen maksuton koriskoulu kaikille koripallosta kiinnostuneille lapsille. 

Finlandia Marathon 

Finlandia Marathon on yksi Suomen vanhimmista kansainvälisistä yleisöjuoksutapahtumista (1978–1994 ja 2007–). Tapahtumassa on useita eri sarjoja kilpatasolta harrastaja- ja ikäluokkasarjoihin. 

Jyväskylä Ski Marathon 

Vuosittain järjestettävä Jyväskylä Ski Marathon on osa kansainvälistä Euroloppet-sarjaa. Kaikille avoimen tapahtuman matkat ovat 30 km ja 50 km.  

 

Junioritapahtumia 

Jyväskylä on suosittu junioriturnausten kaupunki. Lauri Markkanen Tournamentin lisäksi täällä järjestetään mm. juniorijalkapalloilun Comets Cup, tyttöjen HIPPO-turnaus, HeinäCup ja salibandyn Talent Cup.  

Nordic Gravel Series

Soratie- eli gravel-pyöräilyn kansainvälinen huipputapahtuma Nordic Gravel Series järjestetään Jyväskylässä 28.-29.7.2023. Tapahtumassa on PM- ja SM-tasoiset kilpasarjat. Lisäksi tapahtumassa voi osallistua yhteiseen ajotapahtumaan ilman kilpailullista otetta. Tapahtuma yhdistää kilpailun ja huvin, sillä tarjolla on houkuttelevaa oheisohjelmaa paikallisilla mausteilla. 

Yleisurheilun Motonet GP 

Jyväskylä on yksi suositun yleisurheilutapahtuman tapahtumapaikoista. Huippuyleisurheilun kiihkeää tunnelmaa tihkuvat Motonet GP-kisat järjestetään Jyväskylän Harjun stadionilla. Kotimaisten kärkiurheilijoiden lisäksi Jyväskylään saapuu iso ja kova joukko ulkolaisia kirittäjiä. Vuonna 2023 kilpailu on ensimmäistä kertaa World Athletics Continental Tour Bronze –kilpailutasolla.

Kuva
JKU pupu ja yleisö motonet gp.ssä

Alamäkiluistelun MM-osakilpailu  

Red Bull Crashed Ice -kisat järjestettiin Jyväskylän Laajavuoressa kolme kertaa vuosina 2017, 2018 ja 2019.  

Markkinointipäällikkö Ville Happo kertoo kokemuksistaan kilpailunjärjestämisestä Jyväskylässä.

Laajemman listan liikunta- ja urheilutapahtumia löydät liikuntapääkaupunki-sivulta.