Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kävijöitä taidemuseon näyttelyssä. Kuva Tarja Poikonen
Pääsisältö

Jyväskylän museoissa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia, kuten näyttelyiden avajaisia, yleisöopastuksia, luentoja, työpajoja, taiteilijatapaamisia, konsertteja ja lastentapahtumia. Osa tapahtumista striimataan myös verkkoon. Tapahtumat ovat kaikille avoimia. Tervetuloa mukaan!

Tammikuun ja helmikuun tapahtumat

Aalto2-museokeskus

Keski-Suomen museo

Kaikki Keski-Suomen museon tapahtumat löydät museon sivuilta:
https://www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo/nayttelyt-ja-tapahtumat/tapahtumat.

Kaikki Aalto2-museokeskuksen tapahtumat ja näyttelyopastukset löydät täältä. 

Jyväskylän taidemuseo 

Kuraattorinkierros – Elina Brotherus: Aika 

To 11.1. klo 16.30 
Intendentti Teija Lammi esittelee näyttelyn. Kierros sisältyy pääsymaksun hintaan. 

Intuitiivinen kirjoittajapaja

Pe 19.1. klo 11.30–15
"Aika on minussa, minulla on aikaa. Vielä.” 
Kirjoittajapajassa Elina Brotheruksen valokuvataide virittää kirjoittamiseen.  Hyvinvointikirjoittamisen ohjaaja Jarna Pihlajamäki Pajan hinta 50 €, ilmoittautumiset jarna(at)netti.fi.

Kuraattorinkierros – Wilho Sjöström: Syksystä kesään

To 25.1. klo 16.30
Intendentti Tiina Koivulahti esittelee Wilho Sjöström - syksystä kesään -näyttelyn. Vapaa pääsy. 

Taiteilijatapaaminen: Elina Brotherus

Pe 26.1.2024 klo 16.30
Elina Brotherus kertoo työskentelystään. Yleisön on mahdollista esittää myös kysymyksiä taiteilijalle. Tapaaminen sisältyy pääsymaksun hintaan.

Kaikki taidemuseon tapahtumat löydät museon sivuilta: 
https://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt-ja-tapahtumat/taidemuseon-tapahtumat.

Suomen käsityön museo

Työpaja: Pieniä maalauksia

Ke 14.2. klo 14–17.30 
Annetaan tunteille valta ja vasaroidaan pieniä abstrakteja tunteenpurkauksia omiksi maalauksiksi! Pajassa hyödynnetään mustikoita, soodaa, pipettejä ja naruja. Miten mustikka räjähtää kartonkien välissä? Kuinka väriä saadaan muutettua soodalla? Kaiken ikäisille sopivassa pajassa syntyvät värikkäät maalaukset voi jatkojalostaa vaikka korteiksi. Työpaja sisältyy museon pääsymaksuun. Ystävänpäivän kunniaksi museoon pääsee kaksi yhden hinnalla!

Työnäytös: Pikitikki

Pe 16.2. klo 15–17.30 
Suutarinverstas Pikitikin yrittäjä Hanna Piipponen kertoo työnäytöksessään supikkaiden valmistamisesta ja näyttää miten kenkää neulotaan. Samalla voi tutustua näyttelyyn Suutarinverstas Pikitikki - Perinteitä pikilangalla. Tapahtuma sisältyy museon pääsymaksuun.

Kehruulanit

Su 18.2. klo 12-15
Neljänä sunnuntaina Suomen käsityön museon luentosalissa lanitetaan kehräämisen parissa. Kehruulanit kutsuvat mukaan kaikki kehräämisestä kiinnostuneet ja innostuneet kehräämään ja vaihtamaan vinkkejä. Ota oma projektisi mukaan ja kehrätään yhdessä! Vertaiskehrääjänä toimii taideohjaaja Hannele Torniainen.
Kehruulanit su 21.1., su 18.2., su 24.3. ja su 21.4. klo 12-15. 

Taitajatapaaminen: Tyvi

Pe 23.2. klo 15-17
Tule tapaamaan tikkakoskelaisia puutaitureita Mika ja Hanna Rautasaarta! Heidän jokaisella puutuotteellaan on tarina ja muisto, mistä lähipuusta esine on syntynyt. Tapahtuma liittyy Ikkunagallerian Tyvipuu-myyntinäyttelyyn.  Tapahtumaan vapaa pääsy. 

Työpaja: Anesama-paperinukke lapsille

Ke 28.2. klo 14–17.30 
Kuvataiteilija Midori Tsunoin vetämässä non stop -työpajassa tehdään paperia ja kangasta yhdistämällä anesama-nukke. Työpaja soveltuu kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Paperinukkemaisen anesaman oma luonne ja ilmeikkyys tehdään kirjailemalla lisäkuvioita erilaisilla pistoilla. Työpaja sisältyy museon pääsymaksuun. 

Taiteilijatapaaminen: Midori Tsunoi ja Annukka Mikkola

To 29.2. klo 15–17 
Tule tapaamaan kahta Dialogi - Kudottu ja kirjottu silta -näyttelyn taiteilijaa. He kertovat paitsi omasta työskentelystään, myös näyttelyn taustalla toimivasta teosvaihtoprojektista. Midori Tsunoi on paikalla tavattavissa klo 15-16 ja Annukka Mikkola klo 16-17. Tapahtumaan vapaa pääsy. 

Työpaja: anesama-nukke kankaasta (aikuisille)

To 29.2. klo 16–17.30 
Aikuisille suunnatussa anesama-nukkepajassa tehdään taiteilija Midori Tsunoin ohjeituksessa kankainen nukke. Napakkaan työpajaan mahtuu mukaan 15 osallistujaa, ja siihen ilmoittaudutaan ennakkoon verkossa
Työpaja sisältyy museon pääsymaksuun.

Työpaja: Rakennetaan pahvista

Pe 1.3. klo 14–17.30 
Kerrankin pahvia saa repiä ja riepoa aivan mielensä mukaan. Museon pahvilaatikoista rakennellaan omia pieniä taloja, pesiä tai vaikka avaruusraketteja. Avuksi otetaan teippiä, liimaa, saksia ja veitsiä. Työpajassa pääseekin kokeilemaan kolmiulotteista hahmottelua ja antaa sisäisen arkkitehdin leikkiä. Lopullisen rakentelutuloksen voi vielä maalata haluamillaan väreillä. Työpaja sisältyy museon pääsymaksuun. 

Kaikki Suomen käsityön museon tapahtumat löydät täältä: 
https://www.craftmuseum.fi/nayttelyt-ja-tapahtumat/tapahtumat.