Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ryhmä ihmisiä istuu nurmikolla.
Kotoutumisen edistäminen on kohtaamista ja kuuntelemista sekä ovien avaamista ja rinnalla kulkemista, jotta kotoutuja löytää oman paikkansa.
Kuva
Ryhmä ihmisiä istuu nurmikolla.

Kotoutumisen edistäminen on ennen kaikkea ihmisten auttamista, jotta he löytävät oman paikkansa. Se toteutuu kohtaamalla ja kuuntelemalla sekä ovia avaamalla ja rinnalla kulkemalla.

Olen saanut työskennellä maahanmuuttaneiden parissa erityisesti vuodesta 2013 alkaen, jolloin aloitin Työllisyyspalveluissa Huhtasuon lähipalveluissa ohjaajana. Olen saanut kohdata useita maahanmuuttajia ja olla edistämässä heidän tavoitteitaan.

Kuva
Timo Kiiveri

Olen jyväskyläläinen liikkuja ja intohimoinen urheilun seuraaja. Koulutukseltani olen merkonomi ja kehitysvammaisten ohjaaja (laillistettu sosionomi). Jyväskylän kaupungin palveluksessa olen ollut vuodesta 1996 alkaen eri tehtävissä. Työllisyyspalveluissa aloitin 2013 ja olen viihtynyt työllisyydenhoidon parissa! 

Maahanmuuttaneiden osaamiskeskuksessa olen ohjaaja / hanketyöntekijä. Olen asiakkaiden apuna, kun suuntana työelämä, koulutus tai yrittäjyys.  

- kirjoittaja: Timo Kiiveri, ohjaaja/hanketyöntekijä, Maahanmuuttaneiden osaamiskeskus