Hyppää pääsisältöön
Kuva
Group of people in the table. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Haluaisitko keskustella elämäntilanteestasi?

Onko sinulla selvitettäviä asioita elämässäsi, jotka vaikuttavat työnhakuun tai työkykyyn? Mietitkö, mihin suuntaan kannattaa lähteä? 

Avuksi suunnan pohdinnassa ovat

Omavalmentajaan, aikuissosiaalityöntekijään ja koulutusneuvontaan voit olla itse yhteydessä, ammatinvalinnan ja uraohjauksen psykologille pääset omavalmentajan kautta.  

Jätä yhteydenottopyyntö Oma asioinnin kautta.

Alle 30-vuotias nuori, kaipaatko apua arkeesi? 

Ohjaamo Jyväskylä on alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelu, josta saat ohjausta ja neuvontaa koulutukseen, työllisyyteen, vapaa-aikaan, asumiseen, hyvinvointiin ja moniin muihin arjen asioihin liittyen. 

Mietityttääkö oma terveys ja hyvinvointi? 

OmaKS tuo julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut sinne missä sinäkin. Voit kysyä neuvoa chatissa ja saat tarvittaessa ohjausta eteenpäin. Ammattilaiset ovat tavattavissa ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella.

Tarvitsetko asuntoa? 

Asumisneuvonta on palvelu, jonka tavoitteena on asumisen turvaaminen ennalta ehkäisemällä ja ratkaisemalla asumisen ongelmia ja opastamalla asumiseen liittyvissä asioissa. JVA:n vuokra-asunnot ovat viihtyisiä vuokrakoteja eri elämäntilanteisiin.

Tarvitsetko apua raha-asioihin?

Jyväskylän talousneuvolassa voit keskustella asumisneuvojan, talous- ja velkaneuvojan, ulosoton asiantuntijan ja diakoniatyöntekijän kanssa.  Voit asioida myös nimettömästi. Et tarvitse ajanvarausta. Palvelu on luottamuksellinen.

Toivotko lisää liikuntaa elämääsi? 

Jyväskylässä on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa. Työttömänä työnhakijana voit myös osallistua Wire-liikuntaryhmiin maksutta tai edullisella kertamaksulla. Yksityiset liikuntapaikat saattavat antaa alennusta työttömille. Todistuksen työnhaun voimassaolosta voit tulostaa Oma asioinnista.

Haluatko kysyä Kelan työttömyysetuudesta?

Ota yhteyttä Kela:n asiakaspalveluun.