Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi henkilöä kättelevät toisiaan aulatilassa
Pääsisältö

Me Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluissa autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan yksilöllisen reitin kohti tavoitteitasi, olivatpa ne suoraan työmarkkinoille siirtyminen, yrittäjäksi tähtääminen tai kenties unelmien toteuttaminen uuden ammatin opiskelulla.

Lue lisää, miten työkokeilu, palkkatuki tai itsensä työllistäminen voivat toimia polkuina työelämään.  

Työkokeilu 

Työkokeilussa on mahdollista selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtoja tai kartoittaa omia mahdollisuuksia työmarkkinoille palaamiseksi. 

Työkokeilu voi olla sinulle sopiva vaihtoehto, jos  

  • Sinulta puuttuu ammatillinen koulutus tai suunnittelet alan tai ammatin vaihtoa. 
  • Pohdit yrittäjyyttä uravaihtoehtona 
  • Olet ollut pidempään poissa työmarkkinoilta esimerkiksi työttömyyden tai perhevapaiden takia ja haluat selvittää onko osaamisesi ajantasainen vai tarvitsetko enemmän tukea työmarkkinoille palaamiseen. 
  • Olet aiemmin ollut toisen maan työmarkkinoilla ja haluat selvittää työkokeilun avulla edellytyksiäsi Suomessa työllistymiseen sekä kartoittaa mitä muita palveluita mahdollisesti tarvitset työllistymisesi tueksi. 

Kiinnostuitko? Lue lisää työkokeilusta

Palkkatuki 

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota voidaan myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan työllistämiseen. Palkkatuetun työn tarkoituksena on parantaa tuella palkattavan henkilön ammatillista osaamista ja edistää työllistymistä avoimille työmarkkinoille. 

Palkkatuki voi olla sinulle sopiva vaihtoehto, jos 

  1.  Sinulla on osaamisen vajetta suhteessa työtehtäviin 
  2.  Olet yli 60-vuotias ja sinulle on kertynyt yli vuosi työttömyyttä, jolloin osaamisen vajetta ei vaadita 
  3.  Jos työkykysi on vamman tai sairauden takia olennaisesti vähentynyt 
  4.  Jos haluat opiskella oppisopimuksella 

Kiinnostuitko? Lue lisää palkkatuesta

Jyväskylän kaupungin työ- ja oppisopimusyksikkö 

Työkokeilu- tai palkkatukipaikan löytyminen voi tuntua joskus haastavalta. Siksi on hyvä pitää mielessä, että Jyväskylän kaupungilla toimii työ- ja oppisopimusyksikkö, joka työllistää jyväskyläläisiä pitkäaikaistyöttömiä henkilöitä palkkatuella ja sitä edeltävällä lyhyellä työkokeilulla. Tarkoituksena on työllistää vaikeassa asemassa olevia henkilöitä työtehtäviin, jotka eivät edellytä merkittävästi työkokemusta ja joissa oppisopimuksella työntekijän osaamista voidaan vahvistaa niin, että henkilön työllistyminen tai jatko-opiskelumahdollisuus helpottuu.

Lisätietoa yksikön tarjoamista mahdollisuuksista

Työllistämisvelvoite

Työllistämisvelvoite on lakisääteinen palvelu, jossa kaupungin on tietyin ehdoin tarjottava yli 57- vuotiaille palkkatuettua työtä tai muuta työllistymistä edistävää palvelua.

Lue lisää työllistämisvelvoitteesta

Itsensä työllistäminen 

Työelämän muuttuessa perinteisten työsuhteiden rinnalle on tullut yhä useampia vaihtoehtoja. Perinteisen palkkatyön ja yrittäjyyden lisäksi voit työllistää itsesi esimerkiksi kevytyrittäjänä, apurahalla, freelancerina, työosuuskunnassa, omaishoitajana, ammattiurheilijana tai vapaaehtoistyössä.  

Kiinnostuitko? Voit lukea lisää Työmarkkinatorilta.

Jätä yhteydenottopyyntö omavalmentajallesi Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Työmarkkinatorilta pääset tutustumaan sinua kiinnostaviin aiheisiin.

Asiasanat:  
työnhaku