Hyppää pääsisältöön
Kuva
Neljä henkilöä keskustelee seisoen. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Jyväskylän kaupungin työ- ja oppisopimusyksikkö tarjoaa työllistymistä edistäviä työtehtäviä ja yksilöllistä ohjausta työikäisille henkilöille työkokeilun ja palkkatuen avulla. Palkkatuetut työpaikat on ensisijaisesti tarkoitettu jyväskyläläisille työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille. Yksikössä on myös mahdollisuus opiskella oppisopimuksella siellä edustettuina oleviin ammatteihin.

Yksikkö koostuu työvalmentajista, yksilöohjaajista sekä palkkatuella työllistetyistä työntekijöistä.

Tutustu Työ- ja oppisopimusyksikön tarjoamiin työpaikkoihin videolta!


Yksikön palkkatuettuun työhön tai työkokeiluun voi hakea seuraaviin työtehtäviin:

  • metsänhoitotyöt
  • luontoympäristöjen ja ulkoliikuntapaikkojen hoito- ja kunnostustyöt
  • siivous- ja puhdistustyöt
  • pienkuljetukset ja pienmuutot
  • kaupungin irtaimiston kierrätys- ja varastointityöt
  • hoiva-alan tutustumisjakso
  • keittiötyöt

Työtehtäviin hakeudutaan ottamalla yhteyttä suoraan kunkin tiimin työvalmentajaan. Ota yhteyttä!

Kuva
Kunnolla töihin tiimin ryhmäkuva


Toiminnassamme korostuu työn tekemisen merkityksellisyys yksilölle ja yhteiskunnalle. Työskentelemme yhdessä, erilaisuutta arvostaen ja toisia kunnioittaen.

Tavoitteena on työelämävalmiuksien ja osaamisen vahvistaminen sekä jatkopolkujen löytäminen muun muassa oppisopimuskoulutuksen, työvalmennuksen ja yksilöohjauksen keinoin. Maahanmuuttaneille on tarjolla suomen kielen valmennusta 2 tuntia viikossa.

Oppisopimusmahdollisuus työ- ja oppisopimusyksikössä   

Tiimeissä on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksessa ammattitutkinto tai ammattitutkinnon osatutkintoja. Koulutuksen kesto määräytyy yksilöllisen tarpeen mukaan, aikaisempi koulutus ja osaaminen huomioiden. 

Yleensä työntekijä aloittaa meillä työkokeilulla, joka kestää kuukauden. Työkokeilun jälkeen päätämme työvalmentajan ja työkokeilijan kanssa jatkammeko palkkatuelle tai suoraan oppisopimukselle. Palkkatukijakso kestää yleensä 5 kk. Koko jakson ajan työntekijät käyvät läpi kokonaisvaltaista jatkopolkukartoitusta yksilöohjaajiemme kanssa ja saavat työelämävalmennusta.  

Oppisopimuksella vahvistamme työntekijöidemme osaamista ja kykyä vastata työmarkkinoiden odotuksiin. Oppisopimuksen voi aloittaa missä tahansa vaiheessa palkkatukijakson aikana ja palkkatukea saa tutkinnon tai sen osan suorittamiseen asti. Se voi kestää pidempään kuin 5 kuukautta.

Oppisopimus tapahtuu pääasiassa työn merkeissä. Opiskeluun kuuluu myös näyttöjen tekeminen työpaikalla. Työntekijä suorittaa työn ohella opintoja niistä vastaavalle oppilaitokselle. Oppisopimuskoulutuksessa koulupäiviä tulee 1-3/ kk riippuen tutkinnosta.

Haitari

Tiimien esittelyt

Palkkatuki

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota voidaan myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan työllistämiseen. Palkkatuetun työn tarkoituksena on parantaa tuella palkattavan henkilön ammatillista osaamista ja edistää työllistymistä avoimille työmarkkinoille.

Työtehtäviin hakeudutaan ottamalla yhteyttä suoraan kunkin tiimin työvalmentajaan.

Yhteystiedot

Anu Korte
palveluesihenkilö / yksilöohjaaja
p. 050 522 6194 
anu.korte(at)jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
työllistäminen