Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ryhmä henkilöitä työskentelee ison pöydän ympärillä
Pääsisältö

Hyödynnä työnhaun aika hankkimalla lisää osaamista

Työttömänä työnhakijana voit lisätä osaamistasi erilaisilla koulutuksilla. Opiskeluvaihtoehdot työttömänä työnhakijana jakautuvat yli 25-vuotiaille tarkoitettuihin mahdollisuuksiin ja niihin, jotka on tarkoitettu kaiken ikäisille. Työvoimakoulutukset ja valmennukset ovat tarkoitettu kaiken ikäisille työnhakijoille. Sivutoimiset opinnot ovat mahdollisia kaiken ikäisille tiettyjen ehtojen täyttyessä. Lyhytkestoiset opinnot ja täysipäiväiset työttömyysetuudella, eli omaehtoiset opinnot, ovat mahdollisia vain yli 25-vuotiaille. Työnteon ja opiskelun voi yhdistää hakeutumalla oppisopimuskoulutukseen.

Tutustu alkaviin työvoimakoulutuksiin rajaamalla hakukenttiä ja ilmoittaudu!
Tutustu koko Suomen opintotarjontaan opintopolku.fi -palvelussa.

Jos et tiedä, mitä haluaisit opiskella, voit soittaa tai laittaa viestin valtakunnalliseen koulutusneuvontaan. Voit myös hakeutua ammatinvalinnan- ja uraohjauksen psykologille. Nämä palvelut ovat työnhakijalle maksuttomia.

Tietoa työttömänä työnhakijana opiskelusta löytyy Työmarkkinatorilta. 
Lisätietoa opintojen rahoituksesta. (tyomarkkinatori.fi)

Ota aina yhteyttä omavalmentajaasi ennen opintojen alkua

Opinnoilla voi olla vaikutusta työttömyysturvaasi. Työttömyysturvan ansio- ja peruspäivärahan enimmäisaika kuluu myös opiskelun aikana. Omavalmentajasi tekee tarvittaessa opinnoistasi selvityspyynnön. Selvityspyyntö tehdään, jos opintojesi vaikutusta työttömyysetuuteen tulee tarkastella. Opiskelun aikana sinulla saattaa olla velvollisuus hakea töitä. Omavalmentaja sopii työnhakuvelvollisuudesta kanssasi. 

Kysy lisää omavalmentajaltasi jättämällä yhteydenottopyyntö Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Alasivu

Valtakunnallinen koulutusneuvonta

Koulutusneuvoja auttaa sinua sopivan koulutuksen etsimisessä ja ottaa huomioon työkokemuksesi ja aiemmat opintosi. Neuvoja vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, etuuksiin ja ammatteihin. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin. Käytössä on myös chatti ja yhteydenottolomake.

Koulutusneuvonnan yhteystiedot ja aukioloajat. (tyomarkkinatori.fi)