Hyppää pääsisältöön
Kuva
Asemakatu 4 rakennus. Kuva Jyväskylän työllisyyspalvelut
Pääsisältö

Hiljaisen haun paikat eli ehdokashakupaikat ovat tehokas keino rekrytoida tutkan alla lentävää työvoimaa. Maaliskuussa 2021 Jyväskylän seudun kuntakokeilun piiriin siirtyi 13 000 työnhakija-asiakasta. Tästä asiakasryhmästä löytyy monenlaisella eri työ-, koulutus- ja osaamistaustalla olevaa henkilöä ja osaajaa. 

Ehdokashaun kautta pääset työnantajana myös keräämään rusinoita pullasta, sillä pääset kokeilemaan kohdennettua hakua avoinna olevaan työtehtävääsi ennen sen julkiseen hakuun ilmoittamista. Käytössäsi on mahdollisesti myös rahallista tukea työntekijän palkkaamis- ja rekrytointikuluihin. Yrityskoordinaattorit selvittävät rahallisten tukien hakemista kanssasi.

Homma toimii näin:

 1. Yritykselläsi on tarvetta työntekijälle: luo selkeä kuvaus työtehtävistä ja palkkauksesta sekä valmis työpaikkailmoituspohja 
 2. Otat yhteyttä Jyväskylän Kuntakokeilun yrityskoordinaattoreihin ja kuvaat teillä olevaa tarvetta. Prosessin nopeuttamiseksi voit täyttää sivun alareunassa olevan lomakkeen ja lähettää sen sähköpostitse
 3. Yrityskoordinaattori avaa työtehtävästäsi ehdokashakupaikan URA-tietojärjestelmään ja etsii tähän tehtävään sopivimmat henkilöt työnhakijoiden joukosta työnantajan vaatimukset ja toiveet huomioiden, peilaten niitä työnhakijan kokemukseen, koulutukseen ja osaamistaustaan. Työnhakijat ovat määritelleet minkälaisiin tehtäviin haluaisivat päästä tulevaisuudessa, joten tätä tietoa voidaan hyödyntää myös.
 4. Kuntakokeilun työntekijä soittaa läpi tehtävään sopivat työnhakija-asiakkaat ja tarkistaa heidän halukkuutensa olla ehdokkaana työtehtäviisi. Mikäli asiakas suostuu tähän, tulostetaan hänen lyhyt esittelynsä, missä on tietoa työnhakijan työhistoriasta ja koulutuksesta, sekä yhteystiedot. 
 5. Kun kaikkien paikasta kiinnostuneiden asiakkaiden esittely-/työhistoriakortit on tulostettu ja työtehtävään halukkaat löydetty, lähetetään nämä esittelyt turvasähköpostilla yrityksesi edustajalle.
 6. Mikäli löydät asiakasesittelyjen joukosta sopivia ehdokkaita, sovi haastattelut ottamalla suoraan yhteyttä työnhakijaan. 
 7. Jos hiljainen haku ei tuottanut tällä kertaa osumia, niin kannattaa seuraavaksi kokeilla julkista hakua.

Ehdokashakumenetelmän osumaprosentti on ollut kova solmittujen työsuhteiden osalta, joten suosittelemme yritystäsi kokeilemaan tätä kohdennettua hakua.

Jyväskylän kuntakokeilun yrityskoordinaattorit:

Palvelunumero 014 569 1332 on avoinna arkisin kello 9-15.30.

Työpaikkailmoituksen kaava:

HUOM! Lähettämällä tämän lomakkeen täytettynä yrityskoordinaattoreiden sähköpostiin, nopeutat työpaikkasi avaamisen ja ehdokkaiden etsimisen prosessia. Näin toimien sopiva henkilö löytyy nopeammin.

 • Tehtävä – etsi tähän mahdollisimman lähelle hakemaasi työnimikettä kuvaava tehtävänimike
 • Työkokemus – kirjaa tähän sopiva työkokemusluokitus
 • Viimeinen hakupäivä – tähän kirjaus viimeisestä päivästä sekä kellonajasta kun työpaikkailmoitus on auki
 • Oppisopimus – tähän kohtaan merkintä mikäli käytössä oppisopimus
 • Toimipiste tai muu tarkenne – tähän kirjataan missä kaupungissa toimipiste on
 • Koulutus – tähän valitaan mahdollinen koulutusvaatimus työtehtävään
 • Paikkoja avoinna – tähän kirjataan avoinna olevien paikkojen lukumäärä
 • Työnantajan viite – jos yritykselläsi on käytössä viitenumero
 • Työ alkaa – tähän kirjataan töiden alkamisajankohta päivämääränä tai tekstimuotoisesti esim. ”kesä-heinäkuun vaihteessa”
 • Työn kesto – tähän valitaan sopiva aikaväli työn kestolle
 • Työaika – tähän valitaan sopiva työaika esimerkiksi kokoaikatyö, 2-vuorotyö, 3-vuorotyö, jne.
 • Palkka – tähän kirjataan palkka, mielellään palkkahaitari tai vähintään maininta TES mukainen
 • Työsuhteen tyyppi – tähän kirjataan onko työ esimerkiksi toistaiseksi voimassa oleva, määräaikainen, jne.
 • Asunto – tähän kohtaan merkintä mikäli työsuhteeseen kuuluu työsuhdeasunto