Hyppää pääsisältöön
Kuva
Two persons speaking to aech other. Kuva Tero Takalo-Eskola
Pääsisältö

Työpaikkaa etsiessä kannattaa puhua avoimesti oman verkoston kanssa työnhausta. Omasta tilanteesta kertominen lähipiirille voi avata yllättäviä mahdollisuuksia päästä tutustumaan yrityksiin ja työpaikkoihin.

Työmarkkinatori

Työmarkkinatori toimii työntekijöiden ja työnhakijoiden kohtaamispaikkana. TE-palveluiden sivuilta voi selata edelleen tapahtumia sekä alkavia työvoimakoulutuksia tai valmennuksia. 

Työmarkkinatorilta löydät kattavasti tietoa palveluista sekä avoimista työpaikoista. Lisäksi löydät sieltä työelämään liittyvää monipuolista tietoa. Työmarkkinatorin verkkosivustolla pääset luomaan työnhakuprofiilin, jonka avulla saat juuri sinulle kohdennettuja työpaikkasuosituksia. Työnhakuprofiilin avulla myös työnantajat voivat etsiä ja löytää sinut. 

Avoimet työpaikat 

Useimmat avoimet työpaikat löytyvät nykyään verkon kautta työpaikkailmoituksina. 

Näiden nettisivujen lisäksi kannattaa myös vierailla aktiivisesti työnantajien omilla nettisivuilla, joihin useimmat työnantajat päivittävät avoimena olevat työpaikat. 

Joskus yrityksellä, johon haluaisit työllistyä, ei ole avoimia työpaikkailmoituksia. Työpaikkoja etsiessä on hyvä myös muistaa mahdollisuus lähettää avoimia työhakemuksia kiinnostaville yrityksille. Avoimella työhakemuksella voit osoittaa kiinnostuksesi sekä motivaatiosi työllistyä yritykseen, vaikka sillä hetkellä yritys ei aktiivisesti etsisi työntekijää. 

Sosiaalisen median kautta voit markkinoida omaa osaamistasi sekä myös seurata sinua kiinnostavien yritysten kuulumisia ja olla näin ensimmäisten joukossa tietoinen yrityksen avoimista työpaikoista. LinkedIniin työnhakukanavana voit tutustua itsenäisesti, Työllisyyden palvelutorin tapahtumissa osoitteessa Asemakatu 4 tai omavalmentajan kanssa kahden kesken. 

Työnhakusi tukena toimii myös verkko-ohjelma TE-live, jossa pääset näkemään työpaikan hakuilmoituksen taakse. TE-live tekee työnhausta entistä vuorovaikutuksellisempaa työnhakijan ja työnantajan kesken. 

Palkkatuki voi auttaa löytämään työpaikan

Työnantajalle maksettava palkkatuki voi olla etunasi työnhaussa. Tuleva työnantajasi voi saada palkkaamiseesi rahallista tukea eli palkkatukea ja kuntalisää. Selvitä oikeutesi palkkatuen omavalmentajaltasi.  

Kun sinulla on voimassa oleva työllistymissuunnitelma ja siihen on sovittu tehtäväksi hakea palkkatukitöitä, löydät palkkatukityöpaikkojen ilmoitukset myös Oma asiointi -palvelusta. 

Jätä yhteydenottopyyntö omavalmentajalle Oma asiointi verkkopalvelussa ja selvitä oikeutesi palkkatukeen.

Yleisiä työnhakukanavia

Työmarkkinatori
Jyväskylän kaupungin avoimet työpaikat
Valtion työpaikat
Kuntien työpaikat
Ev.lut. kirkon rekrytointisivut
Rekrytointi.com
Monster
Indeed
Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden työpaikat:
hyvaks.fi/rekrytointi

Henkilöstöpalvelualan yrityksiä:

Henkilöstöasiantuntijat
RTK palvelu
Manpower
SOL henkilöstöpalvelut
StaffPoint
Workpower
Eezy.fi
Eilakaisla
Adecco
Barona
Go On

Jätä yhteydenottopyyntö omavalmentajallesi verkossa:
Oma asiointi

Omavalmentaja on tukenasi

Omavalmentajasi voi auttaa sinua tunnistamaan ja sanoittamaan aiempaa osaamistasi. Jos et tiedä omavalmentajasi yhteystietoja, voit varmistaa ne soittamalla Työllisyyden palvelutorille: p. 014 569 0134, arkisin kello 9-15. 

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön omavalmentajallesi Oma asiointi -palvelun kautta.