Hyppää pääsisältöön
Kuva
Asemakatu 4 rakennus. Kuva Jyväskylän työllisyyspalvelut
Pääsisältö

Oppisopimuksella lisää osaajia yritykseen


Oppisopimus soveltuu uusien osaajien kouluttamiseen tai olemassa olevan henkilöstön osaamisen päivittämiseen. Henkilöstön koulutukseen on saatavilla rahallista tukea koulutuksen kustannuksien osalta. Oppisopimuskoulutuksella voit saada myös täysin uusia osaajia oppimaan yritykseesi työn ohessa.  Oppisopimuksella voi opiskella kokonaisen tutkinnon tai vain joitakin tutkinnon osia. Yrityskoordinaattorit kertovat mielellään lisää ja pohtivat kanssasi oppisopimuksen mahdollisuuksia yrityksellesi. 


Oppisopimuksen hyödyt työnantajalle:

  • varmistut siitä, että opiskelija osaa juuri yrityksessäsi tarvittavat tiedot ja taidot opintojen jälkeen
  • saat näytille yritykseesi innokkaan ja potentiaalisen tulevaisuuden työntekijän
  • näet opiskelijan kehittymisen kaaren ja asenteen työntekoon sekä oppimiseen
  • hyvän tekijän löytyessä vältyt ulkoisen rekrytointiprosessin työpanokselta
  • oppisopimuskoulutukseen saat lähes aina palkkatuen ja kuntalisän

Oppisopimuskoulutus on yhdistelmä työpaikalla aidosti työelämässä tapahtuvaa oppimista, sekä tietopuolista opetusta oppilaitoksessa. Kyseessä on päätoiminen opiskelu, jossa vaaditaan aktiivista ja itseään kehittävää otetta. Jokaiselle opiskelijalle luodaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma, jossa huomioidaan myös aikaisemmin muodostunut osaaminen. Opintojen sisältö ja kesto voi täten vaihdella yksilökohtaisesti. Oppisopimus on aina määräaikainen työsopimus.

Oppisopimuskoulutuksessa olevalle henkilölle maksetaan työ- tai virkaehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työttömänä oppisopimuskoulutukseen ryhtyvän kohdalla on mahdollista hakea palkkatukea. Työllisyyden kuntakokeilun henkilöasiakkaiden kohdalla palkkatukea haetaan Jyväskylän seudun Kuntakokeilusta. Palkkatuen lisäksi on mahdollista hakea samalla myös Kuntalisää. Työnantajan vastuulla on pitää huoli opiskelijalle monipuolisten työtehtävien ja työpaikkaohjauksen järjestämisestä, sekä antaa jatkuvasti palautetta opiskelijan kehittymisestä sekä arvioida tämän etenemistä.

Jyväskylän kaupungissa oppisopimuskoulutuksen järjestävänä oppilaitoksena toimii useimmissa tapauksissa ammattiopisto Gradia ja Jyväskylän kristillinen opisto.

Gradian sivuilta, oppisopimus opiskelijalle.

Gradian sivuilta, oppisopimus työnantajalle.

Jyväskylän kristillisen opiston sivuilta, oppisopimus työnantajalle.

Poken sivuilta oppisopimuksesta työnantajalle.
Taito Keski-Suomi

Yleistä lisäinfoa oppisopimuskoulutuksesta.

Lisätiedustelut:

Työnantaja-asiakas, kaipaatko vielä lisätietoa tai neuvontaa liittyen oppisopimuskoulutukseen?

Ota yhteyttä Jyväskylän seudun Kuntakokeilun yrityskoordinaattoreihin puhelimitse, numeroon 014 569 1332 arkisin kello 9 - 15.