Hyppää pääsisältöön
Kuva
Rullalautailija ilmassa. Kuva Arto Saari
Pääsisältö

Katso lisää: Näyttelymme nyt

The Pool - pool-skeittauksen lähtökohtia

Aalto2:ssa 18.5. avattava The Pool on neljästä näyttelystä koostuva kokonaisuus, joka yhdistää Alvar Aallon arkkitehtuuriperinnön, kansainvälisen skeittikulttuurin sekä räp- ja hiphopkulttuurin.

Rap- ja hip hop -kulttuuria esittelevä näyttely avaa suomiräpin historiaa ja Keski-Suomen vaikutuksia koko hiphopkulttuurin kehittymiseen.

Kolmea rullalautailusta kertovaa näyttelyä yhdistää Alvar Aallon suunnitteleman Villa Mairean uima-altaan muotoilu ja sen vaikutus kansainväliseen skeittikulttuuriin.

Katso näyttelyiden tiedot täältä:  The Pool

 

Johanna Pisto & Team
09.11.2024 - 19.1.2025

Johanna Piston ja monialaisen työryhmän interaktiivinen taidenäyttely yhdistää kuvataiteen, musiikin, videon, muotoilun ja teknologian. Jyväskylän yliopiston tutkimushankkeen pohjalta sovelletaan ensimmäistä kertaa Kaikutiimin kehittelemiä sensoreita kuvataiteeseen. Teokset reagoivat kosketukseen tuottaen samalla ääntä ja liikkuvaa kuvaa.

Näyttely tarjoaa kävijöille toiminnallista taidetta, kokeellisia elämyksiä, vaihtelevia pintoja, värejä ja äänimaailmoja. Teoksissa on hyödynnetty digitekniikkaa muun muassa laserkaiverrusta, tasoleikkausta ja uv- ja sublimaatiotulostamista. 

”Tunnustele tuolia, kuuntele ääntä ja katso miten se tuottaa muuttuvaa kuvaa.”

Näyttelyä on tukenut Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto.
 

 

Katso kaikki näyttelyt Aalto2-museokeskuksen Näyttelyt-sivuilta