Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kalluntalon viilikehlo vuodelta 1875. Kuva: Pirjo Sojakka. Kuva Pirjo Sojakka
Pääsisältö

Alueellisena vastuumuseona Keski-Suomen museo, tuttavallisemmin KeMu, palvelee Keski-Suomen maakunnan paikallismuseoita ja kokoelmia ja antaa omaan alaansa liittyvää asiantuntija-apua.

KeMu neuvoo ja ohjaa Keski-Suomen alueen paikallismuseoita seuraavissa asioissa:

  1. museoesineiden tallentaminen, luettelointi, hoito ja säilyttäminen
  2. museorakennuksen kunnostus
  3. näyttelyiden suunnittelu ja toteutus
  4. museoiden saavutettavuus

Tutustu paikallismuseoille suunnattuihin ohjeisiin tarkemmin sivulla Ohjeita paikallismuseoille.

Ota yhteyttä KeMuun myös, jos sinulla on omia kokoelmia, joiden säilyttämiseen ja hoitoon kaipaat apua.

 

Paikallismuseon työkirja

Paikallismuseon työkirja on apuväline oman museosi kehittämiseen. Se avulla sinun on helpompi hahmottaa museosi kokonaistilanne ja tulevaisuuden suuntaviivat. Työkirjaa voi täyttää yhdessä KeMun kanssa tai itsenäisesti.

Voit ladata työkirjan käyttöösi Museoviraston sivuilta osopitteesta www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/Julkaisut/paikallismuseon-tyokirja.doc

Keski-Suomen museo- ja kotiseutupäivä

Tule kuuntelemaan mitä kaikkea tapahtuu museoissa ja kotiseututyössä. Museo- ja kotiseututyön ajankohtaisia aiheita käsitellään vuosittain seminaaripäivässä, jossa harrastajat voivat tavata toisiaan sekä tutustua erilaisiin museoihin ja eri alueitten kotiseututyöhön. Päivä järjestetään vaihdellen Jyväskylässä ja Keski-Suomen eri paikkakunnilla.

KeMu järjestää päivän yhteistyössä Jyväskylän museopalveluiden, Keski-Suomen museoyhdistyksen ja kotiseutuyhdistysten kanssa.

Marja-Liisa Rajaniemi
amanuenssi
p. 050 562 3027
[email protected]

Museot, jotka ovat kunnan, yhdistyksen tai säätiön omistuksessa ja jotka eivät kuulu lakisääteisen valtionosuuden piiriin voivat hakea Museovirastolta toimintaansa avustusta.

Lisätietoja ja hakemuslomakkeen löydät Museoviraston sivulta www.museovirasto.fi/fi/avustukset/paikallismuseot.

Keski-Suomen museo toimii alueellisena vastuumuseona yhdessä Jyväskylän taidemuseon kanssa. Keski-Suomen museo vastaa museotoiminnan edistämisestä alueella sekä kulttuuriympäristötehtävästä