Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keski-Suomen museon taidehalli. Kuva: KeMu. Kuva KeMu
Pääsisältö


Näin sen näin
Jussi Jäppisen valokuvia
21.1.-30.4.2023

FT, graafinen suunnittelija, tietokirjailija ja valokuvaaja Jussi Jäppinen (s. 1948) on puolen vuosisadan aikana tehnyt yksin ja yhteistyökumppanien kanssa noin 70 kirjaa. Lisäksi tuotantoon kuuluu lukuisia näyttelyitä eri puolilla Suomea. Kaikilla näillä projekteilla on ollut yksi yhteinen piirre, visuaalisuus. Mutta myös ympäristössämme tapahtuva muutos ja sen esille tuonti.

Vuosien varrella filmille ja kuvatiedostoihin on tallentunut seinistä, lattioista ja luonnosta ”oheistuotteena” erilaisia näkyjä, yksityiskohtia, erikoisuuksia ja tavallisuuksia, jotka ovat panneet Jäppisen mielikuvituksen liikkeelle. Yleensä nuo ohikulkijalle huomaamattomat yksityiskohdat ovat saaneet kokonaan uuden elämän, kun Jäppinen on täydentänyt näkyä arkistoistaan etsimillään aiheeseen sopivilla kuvilla. Näyttely pistää myös katsojan mielikuvituksen liikkeelle; mikä on totta ja mikä ei. Ja kuitenkin kaikki on totta.


100 vuotta palloilua
JYP ja JJK liikuttavat
28.1.–30.4.2023

Näyttely kertoo keskisuomalaisesta, vuonna 1923 perustetusta palloiluseurasta, jonka nykyiset soihdunkantajat ovat jääkiekkoseura JYP ja jalkapalloseura JJK. Näyttelyssä voi tutustua emoseuran ja sen perillisten historian keskeiset käänteisiin, vaiheisiin ja tulevaisuuden näkymiin. Esille tuodaan mielenkiintoisella ja monipuolisella tavalla koko seuratoiminnan kirjo junioreista aikuisten edustusjoukkueisiin ja talkoolaisista tähtipelaajiin. Tärkeässä osassa ovat myös sponsorit ja fanit – se, mitä kaikkea JYP ja JJK yhteisölleen merkitsevät.