Kouluille ja päiväkodeille

Maltathan vielä hetken. KeMun uutta perusnäyttelyä rakennetaan. Mutta ei hätää!  Koululaiset ja päiväkotilaiset ovat tervetulleet kemuilemaan museorakennuksen avauduttua 22.2.2020.

KeMu kertoo myöhemmin tällä sivulla, mitä se kemuilu sitten uudessa museossa voisi olla. Ainakin tarjolla on uusi ja uudenlainen Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttely, jossa ihmeteltävää, pohdiskeltavaa ja kokeiltavaa löytyy yllin kyllin. Olethan kuulolla!

Opastukset ja työpajat

Viikeille

KeMu toivottaa Jyväskylän viikit lämpimästi tervetulleiksi kemuilemaan Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn jälleen maaliskuusta 2020 alkaen. 

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretkellä oppilas tutustuu monipuolisesti Keski-Suomen alueen esihistoriaan ja historiaan. Mitä ovat arkeologinen ja historiallinen tutkimus? Entäpä, mitä nykyajan tallennus pitää sisällään? Ja tiedetäänkö, millaista oli esim. esihistorian ajan lapsen elämä? Tavoitteena on, että viikit viihtyvät aikamatkalla Keski-Suomen esihistorian ja historian syvyyksiin ja samalla ikään kuin vaivihkaa oivaltavat oman lähiympäristönsä ja sen historian merkityksen. 

Maaliskuusta 2020 alkaen kemuilevat ne viikkiluokat, jotka saapuvat linkillä kaksi luokkaa kerrallaan. KeMu toivoo, että opet jakavat kahden luokan ryhmän kolmeen osaan jo etukäteen. Mukaan vaan muistiinpanovälineet ja iloinen mieli. KeMulaiset antavat tehtävät ja ohjeistuksen käynnin alussa. 

Aika: Viikosta 7 alkaen, ti-pe klo 9 alkaen. Kesto 1,5 h.
Paikka: Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7,
Ilmoittautumiset: 
puh. (014) 266 4346 
ksmuseo.info@jyvaskyla.fi

 

Oppia verkossa

Haloo, minä täällä!
http://www3.jkl.fi/ksmuseo/haloo/

Juuret ja siivet
http://www.juuretjasiivet.fi/

Päivä eilisessä
http://www3.jkl.fi/ksmuseo/paivaeilisessa/