Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lastentarhan pihassa Jyväskylässä noin 1950-1955. Kuva Kippo Kauko, Keski-Suomen museo. Kuva Kippo Kauko
Pääsisältö

Lämpimästi tervetuloa museoretkelle KeMuun, koululais- ja päiväkotiryhmät! Museon infosta voitte varata itsellenne sopivan ajankohdan ja suunnitella käyntiä yhdessä museon henkilökunnan kanssa. Toivotamme teille elämyksellisiä hetkiä KeMussa!
 


Ajankohtaista

KeMu kutsuu kaikenikäisiä koululaisia ja päiväkotiryhmiä tutustumaan Tutkimusmatkoja muinaiseen Lähi-itään -näyttelyyn! Näyttelyssä pääsee tutkimaan muinaisen Lähi-idän valtakuntien ainutlaatuisia aarteita, jollaisia ei ihan joka päivä näe Keski-Suomessa. Näyttelyä voi hyödyntää monella tavalla historian opetuksessa ja se taipuu hyvin eri luokka-asteiden ja ikäryhmien tarpeisiin. 

Näyttely on esillä KeMussa vuoden 2022 loppuun saakka.

Voit varata ryhmällesi sopivan ajan KeMUn infosta: p. 050 360 8020, ksmuseo.info@jyvaskyla.fi

Näyttelyyn liittyviä hauskoja nuolenpääkirjoitus-tehtäviä voit tulostaa täältä:
 


Viikeille

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien Kompassi-museoretket keväällä 2023

Viikot 5-12, ti-pe, klo 9 alkaen. Kesto 1,5 h.

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretkellä oppilas tutustuu monipuolisesti Keski-Suomen alueen esihistoriaan ja historiaan. Retken aikana pohditaan, miten ensimmäiset keskisuomalaiset ihmiset elivät, tutustutaan Jyväskylän historiaan ja päästään kokeilemaan, miten nykytekniikka mahdollistaa eläytymisen historian eri vaiheisiin.

Tavoitteena on, että viikit viihtyvät aikamatkalla Keski-Suomen historiaan ja samalla huomaavat, miten historian jäljet näkyvät vielä tänäkin päivänä omassa lähiympäristössä.

Keväällä kemuilevat ne viikkiluokat, jotka saapuvat bussilla kaksi luokkaa kerrallaan. Mukaan vain lyijykynät ja iloinen mieli! KeMulaiset lähettävät tehtävät ja ohjeistuksen opettajalle noin kaksi viikkoa ennen vierailua.

Ilmoittautuminen kevään retkille alkaa ti 10.1.2023.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 

050 360 8020
ksmuseo.info[at]jyvaskyla.fi


Käsityöläismuseon työpajat

Vanhan arkun tarinoita Käsityöläismuseossa 

Miten eleli kuparisepän monilapsinen perhe vaaleanpunaisessa talossaan? Mitä tekivät suutari ja puuseppä, kisälli ja oppipoika? Entä millaisia salaisuuksia kätkee sisäänsä kuparisepän salin vanha arkku? Työpajassa kuullaan vanhan arkun tarinoita entisajan käsityöläisyydestä ja elämästä Jyväskylässä. 

KeMun Käsityöläismuseossa Toivolan Vanhalla Pihalla (Cygnaeuksenkatu 2, Jyväskylä) järjestettävät työpajat on suunnattu päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille, eskareille sekä alakoulun 1.-2. luokille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
050 563 8823
ksmuseo.kasityolaismuseot[at]jyvaskyla.fi


Oppia verkossa

Juuret ja siivet
http://www.juuretjasiivet.fi/