Kouluille ja päiväkodeille

Maltathan vielä hetken. KeMun museorakennusta Ruusupuistossa peruskorjataan. Mutta ei hätää!  Koululaiset ja päiväkotilaiset ovat tervetulleet KeMuilemaan museorakennuksen avauduttua jälleen vuonna 2020.

KeMu kertoo myöhemmin tällä sivulla, mitä se KeMuilu sitten uudessa museossa voisi olla. Ainakin tarjolla on uusi ja uudenlainen Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttely, jossa ihmeteltävää, pohdiskeltavaa ja kokeiltavaa löytyy yllin kyllin. Olethan kuulolla!

Opastukset ja työpajat

Maltathan vielä hetken. KeMun museorakennusta Ruusupuistossa peruskorjataan. Mutta ei hätää!  Olet tervetullut KeMuilemaan museorakennuksen avauduttua syksyllä 2019.

Sinulla on kuitenkin mahdollisuus piipahtaa ryhmäsi kanssa kuuntelemassa ilmaisia opastuksia KeMun Käsityöläismuseolla Toivolan Vanhalla Pihalla. Vierailun yhteyteen on mahdollista suunnitella myös työpajaosuus Museokauppa Sparvinin työpajatilassa. Ryhmävaraukset ennakkoon: ksmuseo.kasityolaismuseot@jkl.fi, (014) 266 0955 / 050 563 883

Viikeille

KeMu toivottaa Jyväskylän viikit lämpimästi tervetulleiksi KeMuilemaan eli museoretkeilemään Käsityöläismuseoon Toivolan Vanhalle Pihalle. KeMun museorakennusta Ruusupuistossa peruskorjataan vielä tovin, joten museoretki sinne onnistuu vasta museon avautumisen jälkeen syksyllä 2019. 

KeMuilun tavoitteena on, että viikit viihtyvät aikamatkalla 1800-luvun lopun Jyväskylässä ja samalla kuin vaivihkaa oivaltavat oman lähiympäristönsä ja sen historian merkityksen.

Tammikuusta 2019 alkaen KeMuilevat ne viikkiluokat, jotka saapuvat linkillä kaksi luokkaa kerrallaan. Toinen luokka tutustuu ensin kaupunginkirjaston musiikkiosastoon ja toinen luokka Toivolan Vanhaan Pihaan ja Käsityöläismuseoon, puolessa välissä vaihdetaan paikkoja.

Eli sillä aikaa kun toinen viikkiluokka on Toivolan Vanhalla Pihalla, on toinen viikkiluokka kaupunginkirjastossa. Ope jakaa Vanhalla Pihalla olevan luokan kahteen osaan. Eli Pihalla liikutaan kahdessa ryhmässä.

1. Ryhmä

Kuparisepän talossa ja Puusepän talossa pohditaan yhdessä, millaista oli olla käsityöläinen 1800-luvun pikkuisessa Jyväskylässä ja millaista näissä taloissa oli asustella.

2. Ryhmä

Sparvinin talossa päästään touhuamaan.

Aika: Viikot 3-17, ti-pe klo 11 jälkeen. Kesto n. 2 h.
Paikka: Toivolan Vanha Piha, Cygnaeuksenkatu 2
Ilmoittautumiset: Käsityöläismuseot
puh. (014) 266 0955 / 050 563 8823
ksmuseo.kasityolaismuseot@jkl.fi

KeMun vinkki opelle: Tutustupa etukäteen Toivolan Vanha Pihan nettisivuihin http://vanhapiha.fi,  ja siellä eri erityisesti seuraaviin osioihin: museo http://vanhapiha.fi/kasityolaismuseot/ ja pihan tarina http://vanhapiha.fi/pihan-tarina/

Oppia verkossa

Haloo, minä täällä!
http://www3.jkl.fi/ksmuseo/haloo/

Juuret ja siivet
http://www.juuretjasiivet.fi/

Päivä eilisessä
http://www3.jkl.fi/ksmuseo/paivaeilisessa/