Kouluille ja päiväkodeille

Poikkeuksia museon toiminnassa koronaviruksen vuoksi

Museo ei ota vastaan opastus- tai työpajavarauksia vastaan ajalla 13.-31.5.2020. 

Lisätietoja rajoituksista verkkouutisessa

 

Opastukset ja työpajat

KeMu toivottaa päiväkoti- ja koululaisryhmät lämpimästi tervetulleiksi KeMuilemaan Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn sekä tottakai myös vaihtuviin näyttelyihin.

Opelle
Ota yhteyttä KeMuun, niin suunnitellaan yhdessä ryhmällesi mukava museoretki! 
 
Ota yhteyttä 
(014) 266 4346
ksmuseo.info(a)jyvaskyla.fi
 

Päiväkodeille ja ala-luokille

Puuhaa pupun matkassa 
Viikot 40-41 ti-pe klo 9-10.30

Tervetuloa Maakuntapupu Wolmarin matkaan! KeMun Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyssä riittää tekemistä ja kokemista myös perheen pienemmille. Näyttelyssä voi KeMun maskottipupu Wolmarin valloittavassa seurassa osallistua markkinoille, kansakoulun ja peruskoulun oppitunneille, hyppiä ruutua, koota palapelejä ja kuvitella ralliauton kyydissä vauhdin hurmaa. Entäpä miltä tuntuu kädessä kivikirves tai karhunpäinen puulusikka? 

Menneen ajan keskisuomalaisuutta voivat lapset etsiä ja tutkia näyttelyssä myös uudenlaisia esittämistapoja hyödyntäen. Alvar-pojan opastamana voi tehdä mielikuva- ja katselumatkan yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään. Reissun aikana selviää muun muassa, millainen mahtoi olla Alvarin suunnitteleman vuonna 1910 Jyväskylään rakennetun lumilinnan pohjapiirros. Entäpä miten onnistuu oman kalliomaalauksen teko nykytekniikalla? Löytyypä näyttelystä myyttinen karhukin. ”Suosta nousee suuri herra, kankahasta karvajalka…” Mitäs pupu siitä tuumaakaan?
 
Ilmoittautuminen 
014 2664346
ksmuseo.info@jyvaskyla.fi
Vapaa pääsy
 

Viikeille

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretket 2020
Viikot 35-40, ti-pe klo 9 alkaen. Kesto 1h.

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretkellä oppilas tutustuu monipuolisesti Keski-Suomen alueen esihistoriaan ja historiaan. Mitä ovat arkeologinen ja historiallinen tutkimus? Entäpä, mitä nykyajan tallennus pitää sisällään? Ja tiedetäänkö, millaista oli esim. esihistorian ajan lapsen elämä? Tavoitteena on, että viikit viihtyvät aikamatkalla Keski-Suomen esihistorian ja historian syvyyksiin ja samalla ikään kuin vaivihkaa oivaltavat oman lähiympäristönsä ja sen historian merkityksen. 

Elokuusta 2020 alkaen kemuilevat ne viikkiluokat, jotka saapuvat yksi luokka kerrallaan. Mukaan vaan muistiinpanovälineet ja iloinen mieli. KeMulaiset antavat tehtävät ja ohjeistuksen käynnin alussa. 

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretket 2021
Viikot 10-18, ti-pe klo 9 alkaen. Kesto 1,5 h.

Ilmoittautumiset: 
(014) 266 4346 
ksmuseo.info@jyvaskyla.fi

Oppia verkossa

Haloo, minä täällä!
http://www3.jkl.fi/ksmuseo/haloo/

Juuret ja siivet
http://www.juuretjasiivet.fi/

Päivä eilisessä
http://www3.jkl.fi/ksmuseo/paivaeilisessa/