Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lastentarhan pihassa Jyväskylässä noin 1950-1955. Kuva Kippo Kauko, Keski-Suomen museo.
OHJEITA KORONA-TILANTEESEEN LIITYEN:
 
Kiinnitämme koronaviruksen vuoksi erityistä huomiota tilojen puhtauteen sekä varotoimiin. Museoissa on voimassa maskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille. Museon aulassa ja eri kerroksissa on käsidesi-pisteitä. Tulethan KeMuun vain terveenä.
 

Lämpimästi tervetuloa museoretkelle KeMuun, koululais- ja päiväkotiryhmät! Museon infosta voitte varata itsellenne sopivan ajankohdan ja suunnitella käyntiä yhdessä museon henkilökunnan kanssa. Toivotamme teille elämyksellisiä hetkiä KeMussa!

 

KeMussa askarrellaan jouluna kierrätysmateriaaleista

Keski-Suomen museon jouluaskartelujen materiaaleina käytetään kestävän kehityksen innoittamina kierrätysmateriaaleja. Tule kokeilemaan, miten käytöstä poistetun kirjan sivut saavat uuden elämän kauniina kuusenkoristeena. Voit tehdä enkelin, sydämen tai rosetin. WC-paperihylsyt puolestaan saavat uuden elämän ripustettavana tähti- tai kukkakoristeena.
 
Omatoimiset askartelutyöpajat on suunnattu koko perheelle. Tarvikkeet ja ohjeet löydät Puuhatila Nappulasta, museon 2. kerroksesta koko joulukuun ajan. 
 

Viikeille

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretket keväällä 2022

Viikot 14-20, ti-pe, klo 9 alkaen. Kesto 1,5 h.

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretkellä oppilas tutustuu opastuksen sekä valmiiden suunnistustehtävien avulla monipuolisesti Keski-Suomen alueen esihistoriaan ja historiaan.

Tarkemman ohjeistuksen saatte ajanvarauksen yhteydessä sekä tullessanne museokäynnille.

Huom. Saman koulun kaksi luokkaa voivat tulla museokäynnille samalla kertaa.

Ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2022.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 
(014) 266 4346 
ksmuseo.info[at]jyvaskyla.fi

 

Väri-teemaiset tehtäväpaketit

Eri aikakausien värit

Sukella eri aikakausien väreihin! ”Unisexiä ja väriteeveetä” –näyttelyssä tutustutaan 1960-1970-lukujen värimaailmaan. Hauskojen tehtävien avulla pääsee pohtimaan myös oman elämän värejä: minkävärinen on nykyelämäsi, entä lapsuutesi? Minkävärisessä tulevaisuudessa haluaisit elää?

Omatoimiset tehtäväpaketit on suunnattu alakoulun 3.-6. luokille. Kysy ryhmällesi sopivaa aikaa KeMun infosta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
(014) 266 4346 
ksmuseo.info[at]jyvaskyla.fi 

 

Lystit värit KeMussa

Keski-Suomen museossa sukelletaan syksyllä eri aikakausien värien maailmaan. ”Unisexiä ja väriteeveetä” -näyttely vie aikamatkalle 1960-1970-luvuille. Millaisia värejä silloin käytettiin? Ovatko samat värit tuttuja kotoa tai koulusta? Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn suunnistetaan puolestaan eri aikakausien leluja etsien. Montako eri väristä lelua näyttelystä löytyykään? Entä löydätkö joukosta lempivärisi? 

Omatoimiset tehtäväpaketit on suunnattu alakoulun 1.-2. luokille ja eskareille. Kysy ryhmällesi sopivaa aikaa KeMun infosta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
(014) 266 4346 
ksmuseo.info[at]jyvaskyla.fi 


Käsityöläismuseon työpajat

Käsityöläismuseon perinteiset joulukoristetyöpajat

Sukella joulun tunnelmaan ja tule askartelemaan omatoimisesti perinteisiä joulukoristeita kotiin viemisiksi!

Jouluaskartelut pyörähtivät käyntiin näyttävän joulukaramellin käärimisellä. Koristeen voit laittaa kuuseen tai vaikka paketin somisteeksi. Sparvinin talon työpajahuoneessa tehdään myös kauniita silkkipaperisiipisiä joululintuja. Muistatko sen omasta lapsuudesta? Ohjeen avulla voit helposti askarrella joulun tunnelmaa.

Museotonttu on kerännyt käpyjä pitkin syksyä perinteisiä käpytonttuja varten. Kävyt, huopahattu ja villaparta odottavat kaikenikäisiä askartelijoita. 

Askartelemaan pääset tunnelmallisessa Sparvinin talossa Toivolan Vanhalla Pihalla, Cygnaeuksenkatu 2.
Koko perheen työpajassa ohjeet ja materiaalit ovat vaihtuvasti esillä käsityöläismuseon aukioloaikoina ma-pe 11–18 ja la 12–16 aatonaattoon 23.12. saakka.

 

Vanhan arkun värikkäitä tarinoita Käsityöläismuseossa 

Miten eleli kuparisepän monilapsinen perhe vaaleanpunaisessa talossaan? Mitä tekivät suutari ja puuseppä, kisälli ja oppipoika? Entä millaisia salaisuuksia kätkee sisäänsä kuparisepän salin vanha ruskea arkku? Työpajassa kuullaan vanhan arkun tarinoita entisajan käsityöläisyydestä ja elämästä Jyväskylässä. 

KeMun Käsityöläismuseossa Toivolan Vanhalla Pihalla (Cygnaeuksenkatu 2, Jyväskylä) järjestettävät työpajat on suunnattu päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille, eskareille sekä alakoulun 1.-2. luokille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
050 563 8823
ksmuseo.kasityolaismuseot[at]jyvaskyla.fi

 

Oppia verkossa

Juuret ja siivet
http://www.juuretjasiivet.fi/