Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsia Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyssä. Kuva: Johanna Rekonen, KeMu. Kuva Johanna Rekonen
Pääsisältö

KeMun pysyvä näyttely Keskisuomalaisuutta etsimässä on suunniteltu erityisesti lapsia, nuoria ja perheitä ajatellen. Näyttely tarjoaakin myös perheen pienimmille oivan mahdollisuuden tutustua keskisuomalaisuuteen. Näyttelyssä pääsee kokeilemaan oman kalliomaalauksen tekoa nykytekniikalla, kohtaamaan myyttisen karhun ja eläytymään entisajan elämään esineitä tutkien ja tarinoita kuunnellen. Entä miltä tuntuisi astua savusaunaan, pistäytyä markkinoilla, istahtaa kansakoulun pulpettiin tai hypätä ralliauton rattiin? Alvar-pojan opastamana tehdään myös ainutlaatuinen matka yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään.

Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn voi tutustua myös hauskojen tehtävien avulla. Niitä voit pyytää museon infosta.
 

Puuhatila Nappula

Museon toisessa kerroksessa sijaitsee puuhatila Nappula, jossa on tarjolla monenlaista tekemistä. Nappulassa voi esimerkiksi pelata entisajan lautapelejä, leikkiä vanhoilla leluilla, kokeilla vanhan ajan vaatteita, lukea satukirjoja tai vaikkapa askarrella. Nappulassa esillä olevat askartelutehtävät vaihtelevat vuodenajan ja esillä olevien näyttelyiden mukaan. Tarjolla on siis ympäri vuoden hauskaa puuhaa ja ohjelmaa!

Nappulassa järjestetään usein myös ohjattuja työpajoja, jotka soveltuvat koko perheelle. Tarkemmat tiedot työpajoista löydät KeMun tapahtumakalenterista.

Eläinten askeleet -työpaja

Millaiset ovat hirven askeleet, entäpä miten liikkuu notkea ja äänetön kissa? Työpajassa tutustutaan Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn eläinten askelin ja valmistetaan oma eläin ja sille koti. Työpajan aluksi kierretään näyttelyä yhdessä, etsitään sieltä erilaisia eläimiä ja pohditaan, millaisin askelin eläimet liikkuvat. Samalla kuullaan hauskoja tarinoita entisajan elämästä Keski-Suomessa.

Eläinaiheisen kierroksen päätteeksi siirrytään puuhatila Nappulaan, jossa valmistetaan askartelumassasta oma eläinhahmo. Eläin voi olla joku näyttelyssä nähty eläin tai vaikkapa eksoottisempikin otus. Eläimelle voi myös askarrella ikioman kodin, esimerkiksi pesän tai aitauksen.

Työpaja sopii erinomaisesti kaikenlaisille lapsiperheille sekä lapsista ja aikuisista koostuville porukoille, ja on ikimuistoinen ohjelmanumero vaikkapa synttäripäivään!

Kenelle: Lapsiperheet
Ryhmäkoko: 6-15 henkeä
Työpajan kesto n. 1,5 h.
Hinta: 90 € / ryhmä (sis. materiaalit, ohjaus ja alv.)

Varaukset ja tiedustelut: 
044 790 9827 (ti-to klo 8.30-10)
[email protected]

Huom. Teethän varauksen viimeistään kahta viikkoa aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella teille parhaan mahdollisen työpaja-elämyksen!

Maakuntapupu Wolmar

KeMun oma maskotti maakuntapupu Wolmar opastaa perheen pienimmät keskisuomalaisuuden salaisuuksiin! Wolmar on lajiltaan metsäjänis eli Keski-Suomen maakuntaeläin. Nimensä Wolmar on saanut kuuluisalta piirilääkäri Wolmar Schildtiltä, joka edisti 1800-luvulla Keski-Suomen ja Jyväskylän asioita monin tavoin, muun muassa ajamalla maamme ensimmäisten suomenkielisten koulujen perustamista Jyväskylään.

Maakuntapupu Wolmar johdattelee tutustumaan Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn hauskan eläinsuunnistuksen avulla. Suunnistuksia voi pyytää infosta tai napata mukaan puuhatila Nappulasta. Entä löydätkö Wolmarin ikioman sarjakuvan piilotettuna museon hämyiselle sivukäytävälle? Wolmar on myöskin henkilökohtaisesti tavattavissa tietyissä tapahtumissa - seuraathan museon nettisivuja!

Kuva
Maakuntapupu Wolmar Keskisuomalaisuutta etsimässä -kuvatarinaan voi tutustua KeMun pysyvässä näyttelyssä. Kuva Ina Majaniemi

Vinkkejä vierailuun:

  • Alle 7-vuotiaille on Aalto2-museokeskukseen vapaa pääsy
     
  • KeMussa pääset liikkumaan esteettömästi vaunuilla ja lastenrattailla
     
  • Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä
     
  • Museon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat WC-tilat, joissa on saatavilla hoitopöytä ja potta