Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lapsia KeMussa. Kuva KeMu
Pääsisältö

Keski-Suomen museon eli KeMun pysyvä näyttely Keskisuomalaisuutta etsimässä tarjoaa myös perheen pienimmille oivan mahdollisuuden tutustua keskisuomalaisuuteen. Näyttelyssä pääsee kokeilemaan oman kalliomaalauksen tekoa nykytekniikalla, kohtaamaan myyttisen karhun ja eläytymään entisajan elämään esineitä tutkien ja tarinoita kuunnellen. Entä miltä tuntuisi astua savusaunaan, pistäytyä markkinoilla, istahtaa kansakoulun pulpettiin tai hypätä ralliauton rattiin? Alvar-pojan opastamana tehdään myös ainutlaatuinen matka yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään.

Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn voi tutustua myös hauskojen kuvasuunnistustehtävien avulla. Niitä voit pyytää museon infosta.
 

 

Puuhatila Nappula

Museon toisessa kerroksessa sijaitsee Puuhatila Nappula, jossa on tarjolla omatoimista tekemistä perheen pienimmillekin näyttelyssä käynnin ohella. Nappulassa voi esimerkiksi pelata entisajan lautapelejä, leikkiä vanhoilla leluilla ja askarrella kotiin viemisiksi vaikkapa nappihyrrän. Nappulassa järjestetään usein myös ohjattuja työpajoja, jotka soveltuvat koko perheelle. Tarkemmat tiedot työpajoista löydät KeMun tapahtumakalenterista.

Maakuntapupu Wolmar

KeMun oma maskotti Wolmar opastaa perheen pienimmät keskisuomalaisuuden salaisuuksiin. Löydätkö Wolmarin ikioman sarjakuvan piilotettuna museon hämyiselle sivukäytävälle? Wolmar on myöskin henkilökohtaisesti tavattavissa tietyissä tapahtumissa - seuraathan museon nettisivuja!

Kuva
Maakuntapupu Wolmar Keskisuomalaisuutta etsimässä -kuvatarinaan voi tutustua KeMun pysyvässä näyttelyssä. Kuva Ina Majaniemi

Lisätietoa liikkumisesta:

KeMussa pääset liikkumaan esteettömästi vaunuilla ja lastenrattailla. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. WC-tilat, jossa saatavilla hoitopöytä ja potta, sijaitsevat museon ensimmäisessä kerroksessa.