Kuvat ja arkisto

KeMun kuva-arkistossa on yli 700 000 valokuvaa Jyväskylästä ja muualta Keski-Suomesta. Vanhimmat kuvat ovat henkilökuvia 1840-luvun lopulta.

Kokoelmiin kuuluu niin yksittäisten kuvaamoiden, ammattikuvaajien kuin harrastajienkin kuva-aineistoa.

KeMun uudistustöiden vuoksi museon kuva- ja arkistopalvelu on toistaiseksi suljettu.
 
KeMun kuvakokoelmia pääset palveluiden sulkuaikanakin selaamaan Jyväskylän kaupungin kuvienhallintajärjestelmän http://kuvat.jyvaskyla.fi/public.do ja Finna-palvelun kautta www.finna.fi.

 

Uudistustöiden valmistuttua

KeMu antaa neuvoja kuviin liittyvissä asioissa. KeMun kokoelmien kuvia pääset näppärästi selaamaan Museoiden Finnassa.  Siellä museomme selailukuvat on julkaistu lisenssillä (CC BY-ND 4.0). Tämä on hyvä asia, sillä näin voit julkaista kuvan esimerkiksi somessa tai vaikkapa kaupallisesti, kunhan vain muistat mainita kuvaajan nimen ja Keski-Suomen museon. Ethän muuntele kuvia.

KeMun kuviin ja muihin arkiston aineistoihin pääset tutustumaan myös museon oman kuvapalvelun kautta. Jotta KeMun arkiston väki pystyy palvelemaan sinua parhaalla mahdollisella tavalla, sovithan ajan tapaamiseen etukäteen. Tarvitsemasi aineisto etsitään valmiiksi ja tuodaan sinulle tutkittavasti museon toimiston asiakastilaan.

Osa KeMun kuvista on julkisesti selattavissa Jyväskylän kaupungin kuvienhallintajärjestelmässä, jonka ostoskoritoiminnon kautta voit tehdä kuvatilauksen myös sähköisesti.

Kuvien hinnasto ja käyttö- ja toimitusehdot (pdf).

 

Kuva-arkisto ja arkistot
Puh. (014) 266 4356, 040 501 9547
ksmuseo.arkistot@jkl.fi

 

Finna - Suomen museoiden kokoelmat yhdellä haulla

Finna museot logo