Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lasten leikkejä lastentarhassa. Kuva Lauri Laaksovirta, Keski-Suomen museo. Kuva Keski-Suomen museo (KeMu)
Pääsisältö

KeMun työpajat tarjoavat elämyksellisiä hetkiä ja mukavaa puuhaa kaikenikäisille! Yleisötyöpajoihin pääsee osallistumaan Aalto2-museokeskuksen pääsymaksulla, ja alle 7-vuotiaille ne ovat ilmaisia. Yleisötyöpajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, riittää kun tulet paikalle. Lisätietoa yleisötyöpajoista löydät KeMun tapahtumakalenterista.

KeMu tarjoaa myös tilattavia työpajoja, joita voit varata omalle porukallesi, työkavereillesi, luokallesi tai vaikkapa päiväkotiryhmällesi. Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme myös avoimien yleisötyöpajojen sisältöjä tilauksesta ryhmille, joten kysy rohkeasti, jos joku niistä kiinnostaa. 

Lisäksi Keski-Suomen museon Käsityöläismuseon Sparvinin talossa Toivolan vanhalla pihalla järjestetään kaikille avoimia ja maksuttomia työpajoja ympäri vuoden sekä erikseen räätälöityjä työpajoja ryhmille. Käsityöläismuseon työpajojen varaukset ja lisätiedot: [email protected], 050 563 8823. 

 

Tilattavat työpajat Aalto2-museokeskuksessa

 

Eläinten askeleet
Kenelle: viskarit, eskarit ja 1.-2.-luokat 
Ryhmäkoko: 1 ryhmä/luokka kerrallaan
Työpajan kesto n. 1,5 h.

Millaiset ovat hirven askeleet, entäpä miten liikkuu notkea ja äänetön kissa? Työpajassa tutustutaan Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn eläinten askelin ja valmistetaan oma eläin. Työpajan aluksi kierretään näyttelyä yhdessä, etsitään sieltä erilaisia eläimiä ja pohditaan, millaisin askelin eläimet liikkuvat. Samalla kuullaan hauskoja tarinoita entisajan elämästä Keski-Suomessa. Eläinaiheisen kierroksen päätteeksi siirrytään puuhatila Nappulaan, jossa valmistetaan askartelumassasta oma eläinhahmo.
 

Monenlaiset materiaalit
Kenelle: 4.-6.-luokat
Ryhmäkoko: 1 luokka kerrallaan
Työpajan kesto n. 1,5 h.

Mistä aineesta kivikauden keskisuomalainen valmisti astiansa? Entä mistä materiaaleista tehdyillä leluilla lapset ovat leikkineet eri aikoina? Näitä pohditaan koululaisille suunnatussa Monenlaiset materiaalit -työpajassa. Työpaja alkaa lyhyellä opastetulla kierroksella, jossa tutkitaan Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyä materiaalien näkökulmasta ja pohditaan muun muassa, milloin muovilelut syrjäyttivät puiset lelut ja mistä materiaalista on tehty muinainen kampakeraaminen ruukku. Työpaja-osiossa valmistetaan oma ruukku askartelumassasta sekä kierrätysmuovi-esine. Työpajan sisällöt sopivat hyvin esimerkiksi historian, ympäristöopin ja kuvataiteen teemoihin.

Tervetuloa KeMun työpajoihin tekemään ja kokemaan yhdessä!Varaukset ja tiedustelut: 
[email protected]

Huom. Teethän varauksen viimeistään kahta viikkoa aikaisemmin, jotta ehdimme valmistella teille parhaan mahdollisen työpaja-elämyksen!